Waarvoor kun je Microsoft Teams gebruiken?

Met Microsoft Teams kunnen medewerkers met elkaar communiceren, efficiënter samenwerken en eenvoudig bestanden delen. Lees hieronder waar je Microsoft Teams onder andere voor kunt gebruiken.

  • Stroomlijnen van communicatie

Met Microsoft Teams kunnen medewerkers met elkaar communiceren aan de hand van een chat. De gesprekken worden getoond in een thread zodat eerdere berichten steeds geraadpleegd kunnen worden. Dat maakt het ook eenvoudig om specifieke zaken terug te zoeken. Geen enkel stukje informatie gaat verloren in tegenstelling tot communicatie via e-mail.

  • Efficiënter samenwerken

De online chatdienst bevat alle componenten om efficiënter en effectiever samen te werken binnen teams. Je kunt binnen de app verschillende kanalen en teams aanmaken voor specifieke projecten. Deze kunnen volledig afgestemd worden per team of project.

In de Teams app kan er samengewerkt worden aan documenten en kunnen meetings gehouden worden. Vanuit de app kunt u rechtstreeks een vergadering inplannen en de betrokken collega’s uitnodigen.

  • Bestanden delen door integratie met Office 365 apps

Eén van de grootste troeven van deze applicatie is dat het volledig geïntegreerd is in Office 365 en dat u er apps zoals Word, Excel en PowerPoint aan kunt toevoegen. Op die manier kunnen medewerkers hun bestanden in Teams uploaden, met elkaar delen en er samen in werken.


Samenwerken met externen?

In Teams voeg je eenvoudig externen toe aan een team. Documenten en chats kunnen gedeeld worden met klanten en partners. Onderweg werken? Naast de desktop-versie heeft de online chatdienst een mobiele versie. Je kunt dus op elk moment online samenwerken. Waar dan ook.


Skype for Business

Op niet al te lange termijn zal Microsoft Teams Skype for Business vervangen als belangrijkste communicatietool. Binnen Teams is het namelijk mogelijk om online te communiceren via chats, vergaderingen én (video)bellen. Combineer dit met de integratie van alle Office 365 applicaties en u heeft een online omgeving waarin alle medewerkers efficiënt kunnen samenwerken.

 

Terug naar overzicht

Volgende

Altijd en overal eenvoudig samenwerken
Voordelen van Microsoft Teams