Hacker Alert (Honeypot)

De Hacker Alert (Honeypot) ook wel Canary genoemd is een (virtueel) apparaat dat in het netwerk geplaatst wordt. Het doel van dit apparaat is om alleen te monitoren totdat iemand een verbinding maakt. In normale situaties zal niemand namelijk ooit naar dit apparaat verbinden.

De meldingen van de Hacker Alert worden direct doorgegeven aan het security operations center (SOC) van VTM en zichtbaar gemaakt in het dashboard. Hierbij word je voorzien van relevante informatie over de indringer zoals IP-adres, poort, ingevoerde gegevens en het gebruikte protocol.


Eenvoudige installatie

Het installeren van de Hacker Alert (Honeypot) is eenvoudig. We hebben slechts een paar gegevens van je nodig om de Honeypot veilig te kunnen configureren.

Nadat de Honeypot geconfigureerd is wordt deze fysiek of virtueel uitgeleverd en in het netwerk geplaatst. Daarna heb je er geen omkijken meer naar; de Honeypot zet zelf een beveiligde verbinding op met het Security platform. Wij controleren of de Honeypot online is en verzorgen alle noodzakelijke patches en updates.

VTM Security Framework

Ons Security Framework voorziet in diensten, waarmee wij onze klanten faciliteren in het meest veilige gebruik van hun informatie en communicatiediensten, gebaseerd op de volgende categorieën;

  • Identify: Weten wat je hebt, wat belangrijk is en welke risico’s je loopt.
  • Protect: Incidenten voorkomen met techniek, mens & procedures.
  • Detect: Monitoren van verdacht gedrag en incidenten opvolgen.
  • Respond: Reageren op dreigingen en detecties.
  • Recover: Herstel naar een normale bedrijfsvoering.
ICT security VTM

VTM Cybersecurity - uw digitale veiligheid is onze core business

Jouw digitale veiligheid is onze core business

VTM helpt met optimale informatiebeveiliging, op basis van een risico gebaseerde aanpak. Voordat wij iets gaan doen, gaan we eerst met jou in gesprek. Wij willen jouw organisatie goed begrijpen.? Doen we dit niet, dan is het onmogelijk om in te schatten welke risico’s jouw organisatie loopt.

Wanneer we jouw processen en risicogebieden in kaart hebben, komen we met oplossingen. Oplossingen die aansluiten bij jouw organisatie. Zodat je er zeker van bent dat je alleen investeert in oplossingen die passen bij jouw organisatie.

Datacenter

VTM Cybersecurity - uw digitale veiligheid is onze core business

Benieuwd naar de cybersecurity mogelijkheden van VTM?

Vul onderstaande contactformulier in en onze cybersecurity specialist nemen contact met je op. 

* verplichte velden