Pentesting IT-infrastructuur

VTM voert penetratietesten, ook wel pentest genoemd, uit op webapplicaties en op de IT-infrastructuur. Onze experts brengen beveiligingsrisico's en zwakke plekken in kaart, waar hackers mogelijk misbruik van kunnen maken.

Bij een Penetratietest IT-infrastructuur beoordelen en testen wij de staat van jouw systemen, firewalls, routers, switches, servers, SQL databases etc. Maar ook jouw aanwezige Wifi netwerken, lokale netwerk, desktop computers, laptops en andere aangesloten apparaten.

Ons doel is om mogelijke kwetsbaarheden te vinden of toegang tot het netwerk en/of systemen te verkrijgen, uiteraard zonder schade aan jouw systemen te veroorzaken. De veiligheid van jouw IT infrastructuur kunnen wij op twee manieren testen;

 1. Externe IT-Infrastructuur assessment (van buitenaf)
  Vanaf het Internet doen wij onderzoek naar het beveiligingsniveau van individuele systemen. Ook worden kwetsbaarheden in de verbinding tussen het netwerk van een organisatie en het internet vastgesteld.
 2. Interne IT-Infrastructuur assessment
  Deze test wordt uitgevoerd vanuit de volgende invalshoeken: een aanvaller of een medewerker met beperkte toegangsrechten heeft toegang gekregen tot jouw lokale (Wifi of LAN) netwerk.


Resultaat

Na het uitvoeren van deze test heeft jouw organisatie inzicht in de risico’s die zich in jouw IT infrastructuur bevinden. De Pentest IT-infrastructuur genereert een samenvatting met de feitelijke bevindingen uit de test. Dit geeft inzicht in de huidige situatie, plus je ontvangt een advies voorstel met verbeter- en aandachtspunten. VTM levert een schriftelijke rapportage op met daarin:

 • een managementsamenvatting;
 • alle uitgevoerde testen en bevindingen uit het onderzoek;
 • bewijsmateriaal in de vorm van bijvoorbeeld screenshots en/of code-snippets;
 • op die bevindingen gebaseerde aanbevelingen.


Meer weten over onze Pentest IT-infrastructuur?

Neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Dat kan via 0174 52 73 20 of info@vtmgroep.nl

VTM Security Framework

Ons Security Framework voorziet in diensten, waarmee wij onze klanten faciliteren in het meest veilige gebruik van hun informatie en communicatiediensten, gebaseerd op de volgende categorieën;

 • Identify: Weten wat je hebt, wat belangrijk is en welke risico’s je loopt.
 • Protect: Incidenten voorkomen met techniek, mens & procedures.
 • Detect: Monitoren van verdacht gedrag en incidenten opvolgen.
 • Respond: Reageren op dreigingen en detecties.
 • Recover: Herstel naar een normale bedrijfsvoering.
Datacenter

VTM Cybersecurity - uw digitale veiligheid is onze core business

Jouw digitale veiligheid is onze core business

VTM helpt met optimale informatiebeveiliging, op basis van een risico gebaseerde aanpak. Voordat wij iets gaan doen, gaan we eerst met jou in gesprek. Wij willen jouw organisatie goed begrijpen. Doen we dit niet, dan is het onmogelijk om in te schatten welke risico’s jouw organisatie loopt.

Wanneer we jouw processen en risicogebieden in kaart hebben, komen we met oplossingen. Oplossingen die aansluiten bij jouw organisatie. Zodat je er zeker van bent zijn dat je alleen investeert in oplossingen die passen bij jouw organisatie.

ICT security VTM

VTM Cybersecurity - uw digitale veiligheid is onze core business

Benieuwd naar een pentest? 

Vul onderstaande contactformulier in en onze cybersecurity specialisten nemen contact met je op. 

* verplichte velden