VTM Blog

Hoe belangrijk is online zijn voor uw bedrijf?

Stelt u zich eens voor; een dag werken met een haperende internetverbinding. Geen prettige gedachte toch?! Online zijn is binnen veel organisaties onmisbaar om goed te kunnen werken. Een slechte internetverbinding is zelfs één van de grootste bronnen van productiviteitsverlies op de werkvloer. Iets wat u zich niet kunt permitteren en wat ook helemaal niet nodig is.

lees verder »

ICT-security: zelf doen of uitbesteden?

Het aantal cyberdreigingen stijgt, aanvallen worden geavanceerder en de impact op uw organisatie neemt toe. Kunt u het zelf nog bijbenen, of doet u er verstandig aan om uw ICT-security uit te besteden aan een expert? Graag helpen wij u op weg met enkele overwegingen inzake het al dan niet uitbesteden van uw ICT-security.

lees verder »

Digitale transitie in stroomversnelling

Kan iemand nog om de digitale transformatie heen? Op steeds meer vlakken, binnen steeds meer sectoren en organisaties zien we de invloed van digitalisering terug. Ontwikkelingen met allemaal ICT als drijvende kracht. En er staan ons enerverende tijden te wachten.

lees verder »

Het bonnenboekje van de Autoriteit Persoonsgegevens

Staat bij u de datum 25 mei 2018 ook al rood omcirkeld op de kalender? De datum dat in heel Europa de GDPR van kracht is. Per die datum moet ieder bedrijf dat actief is binnen Europa zich houden aan de nieuwe privacywetgeving. In Nederland de AVG - Algemene Verordening Gegevensbescherming.

lees verder »

ICT trends voor 2018

Het wordt weer kouder, de dagen worden korter. De tijd dat de trendlijstjes weer tevoorschijn komen. Verschillende sites hebben hun ideeën over komend jaar al weer de wereld ingeslingerd. Graag nemen wij u mee in enkele ICT trends voor 2018.

lees verder »

Alert online

Iedereen loopt het risico om gehackt te worden. Zowel privé als zakelijk. Een valse e-mail, een foute software-update, een nepwebsite, het kan zo maar gebeurd zijn. Alert Online is een initiatief om mensen bewust te maken van hun online en digitale veiligheid en om onze digitale weerbaarheid te versterken.

lees verder »

Einde ISDN. Wat nu?

Herinner je nog het krakende en piepende geluid van het inbel modem, naarstig op zoek naar een ‘handshake’ met de provider, zodat je kon internetten? Wat lijkt het lang geleden. Het is één van de kenmerkende geluiden van een generatie die kennis maakte met de nieuwste technologie, ISDN!

lees verder »

Laat me met rust!

Er is nieuwe privacywetgeving in aantocht. De AVG, ofwel de Algemene verordening gegevensbescherming. Burgers en klanten staan straks sterker als het gaat om de bescherming van hun privacy. Voor veel organisaties betekent dit dat er zowel organisatorisch als technisch de nodige maatregelen genomen moeten worden.

lees verder »

De voordelen van zakelijk VoIP

We zien dat VoIP-telefonie, bellen via internet, zakelijk steeds vaker wordt toegepast in Nederland. Met name het MKB scoort goed op het gebruik van deze technologie. De verwachting is dat zakelijke VoIP-telefonie de komende jaren nog sterk gaat doorgroeien. Zeker nu KPN definitief het einde van ISDN heeft aangekondigd. Een goed alternatief is VoIP. Graag zetten wij de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

lees verder »

Slot op de deur

Afgelopen weekend werd ‘de wereld’ slachtoffer van een wereldwijde aanval van ransomware, onder de noemer WannaCry. Vanwege de beperkte gevolgen in Nederland lijkt de aanval geen wake-upcall te zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ten onrechte!

lees verder »

Dag ISDN, hallo VoIP

Waarschijnlijk heeft u al voorbij zien komen dat KPN actief bezig is met het uitfaseren van ISDN. Per 1 september 2019 zijn enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN netlijnen volledig uitgefaseerd. U bent aan zet, maar wat is het alternatief?

lees verder »

Transformeert u al digitaal?

Digitale transformatie is hot. De term staat centraal tijdens menig directie overleg. Maar wat houdt digitale transformatie nu precies in? Wat betekent het voor uw bedrijf? Bent u klaar voor de volgende stap in uw eigen digitale transformatie?

lees verder »

Essentiële maatregelen voor een solide digitale beveiliging

In aanloop naar en tijdens ons event Digitale Veiligheid 3.0 zijn wij ingegaan op de gevaren van cybercriminaliteit voor uw organisatie. Er zijn diverse bedreigingen, die vaak onopgemerkt blijven, tot een organisatie er daadwerkelijk mee te maken krijgt. Dan is het vaak al te laat en zijn de financiële gevolgen of reputatieschade soms niet te overzien. Voorkomen is daarom altijd beter dan genezen. Welke maatregelen dragen bij aan een solide cybersecurity?

lees verder »

Eén minuut per dag nadenken over informatiebeveiliging

Volgens onderzoeksjournalist en beveiligingsexpert Brenno de Winter is het cruciaal om na te denken over informatiebeveiliging. Zowel grootzakelijk als MKB. "Iedereen is kwetsbaar. Als elk bedrijf er 1 minuut per dag over nadenkt, dan zijn we al een heel eind. Dat betekent dat je je bewust bent van de risico’s en nadenkt over de gevolgen," aldus De Winter.

lees verder »

Onze eigen Grammy

Zondagavond 12 februari zijn de Grammy Awards uitgereikt. Adele was deze avond de grote winnaar met vijf Grammy's. Het bewijs van de door haar geleverde kwaliteit en de beste willen zijn in alles wat zij doet. De donderdagavond daarvoor hebben wij met de VTM Groep onze eigen Grammy Award gewonnen.

lees verder »

Dat overkomt mij niet

Een veel gehoorde reactie de afgelopen jaren als wij onze klanten wijzen op de gevaren van cybercriminaliteit. "Ach, dat overkomt mij niet. Onze organisatie is daarvoor te klein en vast niet interessant genoeg." Die boodschap gaat echter al lang niet meer op.

lees verder »

Van hutje op de hei naar implementatie

De heisessie is een klassieker. Regelmatig trekken leidinggevenden de deur van het kantoor voor een paar dagen achter zich dicht, om vervolgens ergens in een hutje op de hei met elkaar de nieuwe koers van de onderneming te bepalen. Grote kans dat je het zelf ooit hebt gedaan. Maar daarna volgt het moeilijkste: hoe krijg je je medewerkers zo ver dat ze jouw plannen ook in de praktijk brengen?

lees verder »

Onwenselijk gedrag: hoe verander je dat?

Veilig digitaal werken vindt ongetwijfeld iedereen belangrijk. Toch doen we in ons dagelijkse werk allemaal wel eens dingen die niet zo veilig zijn, en vaak hebben we dat niet in de gaten. Want wie vergeet er nou nooit een printje uit de kleurenprinter te halen? En vergrendel jij altijd je computer, als je even naar de koffieautomaat loopt? Het lijken kleinigheidjes, maar zelfs zo kunnen belangrijke data in de verkeerde handen komen.

lees verder »

Niets blijft geheim

‘Ik merk dat veel bedrijven niet willen nadenken over wat er mis kan gaan. De bereidwilligheid om het juiste te doen, is er zeker. Maar vaak blijft het daarbij. En dat terwijl 65% van de datalekken door menselijk gedrag gebeurd. Dat kan ernstige gevolgen hebben zoals gegevens die op straat liggen en boetes tot € 820.000.’ 

lees verder »

Even voorstellen

Al geruime tijd zijn wij bij VTM Groep bezig met de dienst KPN EEN. Met dit blog willen we onze klanten en andere geïnteresseerden meenemen in de mogelijkheden van KPN EEN. Wat is en kan KPN EEN nu allemaal.

Elke 2 weken zullen we een thema rondom KPN EEN gaan behandelen. In dit eerste blog willen wij u graag eerst laten kennismaken met VTM Groep. Wie is VTM Groep en wat doen ze precies?

lees verder »

Pagina nummers

© copyright 1988-2018 VTM Groep | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Sitemap | Info
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie?

Onderdeel van svg