Ga direct naar de inhoud.

Het verschil tussen KPN Public LoRa en VTM Private LoRa.

lora website artikelen 450x300

LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) staat voor een telecommunicatienetwerk dat geschikt is voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. De technologie wordt gebruikt voor machine-to-machinecommunicatie (internet of things).

OT-systemen steeds vaker het focuspunt voor cybercriminelen

Fortinet

Cybersecurity-aanbieder “Fortinet” heeft in 2022 een State of Operational Technology and Cybersecurity report opgesteld. Hierin geeft Fortinet aan dat de Industriële besturingssystemen een doelwit vormen voor cybercriminelen. Zo hebben in de afgelopen 12 maanden 93% van alle bedrijven met operationele technologieën (OT) te maken gehad met digitale indringers.

Als bedrijf veilig op vakantie met deze 6 ICT tips.

vakantie tips 450x300

Op vakantie gaan is leuk. Kort nadat je de vlucht en het hotel hebt geboekt, kijk je uit naar een weekje zon, zee of cultuur. Waarschijnlijk denk je in deze periode niet aan jouw werk of bedrijf. Daarom is het goed om ook zakelijk goed voorbereidt op vakantie te gaan. Met deze tips kun je met een gerust hart van jouw vakantie genieten.

Deze 10 functies heb je nodig om efficiënt en veilig te werken in de moderne mkb werkplek.

10functies moderne werkplek 450x300

Meer doen in minder tijd, dat is wat iedereen wel zou willen. Wist je dat je dit kan bereiken met slimmere ICT? Helaas is dit nog niet in elk mkb-bedrijf goed geregeld. Vaak is er een wirwar aan verschillende tools die je moet gebruiken om een bepaald doel te bereiken. Daarnaast is het belangrijk dat al je gegevens en bestanden goed beveiligd zijn. Het mooiste zou zijn als alles voor je geregeld wordt in één digitale werkplek. Hieronder lees je welke tools daar in moeten zitten.

VTM Bezoekersregistratie Tool

registratie tool 450x300 2

Je kent ze vast wel, die papieren bezoekersregistratie formulieren die bij de ingang van een bedrijf of op de balie van de receptie liggen. Bezoekers vullen hier hun gegevens in waarna een werknemer dit meestal overtypt in een Excel bestand en opslaat. Het papieren exemplaar wordt meestal ook nog eens gearchiveerd. Dit komt niet heel professioneel over. En eigenlijk mag dit ook niet meer op deze manier volgens de laatste AVG-wetgeving. Het is tijd om je bezoekers een warm welkom te heten in je bedrijf.

Is jouw mkb-organisatie veilig?

pexels tima miroshnichenko 5380792 2

Voor organisaties is het cruciaal dat zij niet stil komen te liggen door een cyberaanval of ongeluk. Zeker 50% van de mkb-organisaties heeft last van cybercriminaliteit en toch neemt slecht de helft van de ondernemers voldoende (basis)maatregelen. Hieronder zijn 8 basisstappen vermeld waar jouw organisatie rekening mee moet houden op het gebied van cybersecurity.

KPN stopt in 2025 met het 2G-netwerk

KPN stopt met ISDN

Voor een organisatie is het belangrijk dat de mobiele aansluitingen optimaal en veilig werken. Momenteel maken een aantal klanten nog steeds gebruik van het 2G-netwerk. Dit netwerk is sterk verouderd en daardoor voldoet het niet altijd aan de laatste veiligheidseisen. Bovendien is het netwerk storingsgevoeliger ten opzichte van het 4G- en 5G-netwerk.  

Non-Powered Asset Tracking

non powered tracking 450x300

De batterij gestuurde oplossing voor het volgen van objecten verhoogt de zichtbaarheid en beveiliging van objecten, vermindert projectvertragingen en optimaliseert het gebruik van de objecten.

Hoe helpen DKIM, DMARC en SPF tegen phishing?

pexels thisisengineering 3861958

Tot op de dag van vandaag stijgt het aantal bedrijven dat slachtoffer wordt van phishing. In vele gevallen begint een phishing mailing, doordat de criminelen het e-mailadres vervalsen van de afzender. Op deze manier denkt de ontvanger dat hij of zij een mail krijgt van bijvoorbeeld een collega. In dit artikel leggen wij uit hoe DKIM, DMARC en SPF phishing tegen gaan.

VTM kennisbank

VTM op twitter