Ga direct naar de inhoud.

Actuele Cybersecurity gevaren voor jouw organisatie

ICT security VTM

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft een lijst met trends en ontwikkelingen opgesteld op het gebied van cybersecurity.  De lijst helpt organisaties om zich op toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden en zo actie te kunnen ondernemen.

Laurens de Jong: "Business Optimalisatie is de oplossing voor problemen binnen jouw bedrijfsprocessen’’

DSC09376

Business Optimalisatie is voor veel organisaties een onbekende term. Terwijl het voor veel organisaties een oplossing is om bedrijfsprocessen te optimaliseren en automatiseren. "Met meerdere tools en verschillende software kunnen we het werkproces van jouw organisatie op verschillende manieren veranderen, automatiseren en koppelen.’’ Aldus Laurens de Jong, Business Analist bij VTM.

De 5 IT trends voor 2022

cd6a4868 4d0c 4bb1 94f7 0d45c2be7e15

Sinds de coronapandemie zijn veel organisaties overgestapt op thuiswerken of hybride werken: deels op kantoor en deels thuis. Dit heeft een toename in het aantal cyberaanvallen en datalekken veroorzaakt. Een bedrijfsnetwerk is sterker beveiligd, dan jouw eigen netwerk thuis. Hierdoor waren cyber- en datasecurity de belangrijkste trends van 2021.

Location Safety Indicator verkleint de kans op besmetting met COVID-19 binnen jouw organisatie

VTM IoT sensor display

Sinds het begin van de coronapandemie vermijden mensen zo veel mogelijk gesloten ruimtes met anderen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en tegenwoordig ook niet altijd wenselijk meer. Steeds meer mensen willen terug naar zoveel mogelijk normaal: naar kantoor, school, winkels, horeca en andere indoorlocaties.

Tariefwijziging Microsoft per 1 Maart 2022

Microsoft

Microsoft heeft een tariefwijziging aangekondigd per 1 maart 2022 voor verschillende diensten van Microsoft 365 en Office 365. De prijsverhoging is bekend gemaakt via het Microsoft blog en gaat gelden voor alle werelddelen.

VTM neemt satellietcommunicatie dienstverlening Yes Telecom over

Inmarsat satelliet 1

Yes Telecom heeft onlangs definitief de krachten gebundeld met KPN. Als gevolg hiervan neemt KPN alle dienstverlening van Yes Telecom over. De dienstverlening voor satellietcommunicatie is hier een uitzondering op. Per 1 februari neemt VTM de diensten voor telefonie en internet via satelliet over van Yes Telecom.

Hoe maak je jouw IT-omgeving cybersecurity proef voor 2022

Cyber Security

In de laatste weken van het jaar is het een gewoonte om de voorraad te tellen. Misschien is het wijsheid om dit ook voor je Cybersecurity te doen? Wat hebben we staan, wat zijn oudere devices en lopen ze achter in updates? Zullen we dat Windows XP systeem in het magazijn eens verfrissen met een nieuw Windows 11 systeem. Of die printer die al 16 jaar trouwe dienst heeft gedraaid, misschien toch eens wijsheid om deze te vervangen met één die up-to-date is.

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Rookmelders

In Nederland wordt jaarlijks 1 op de 67 woningen getroffen door brand. Dit komt neer op ongeveer 100.000 branden per jaar. De meeste slachtoffers van brand vallen ’s nachts tijdens het slapen door het inademen van rook. Het is namelijk zo dat je reuk niet werkt als je ligt te slapen. Wat nog wel werkt tijdens het slapen is je gehoor. Een rookmelder detecteert altijd rook en verstuurt een auditieve alarmering als er rook wordt gemeten.

Is jouw Moderne Werkplek goed genoeg beschermd tegen hackers?

Premium Wifi 3

Aan het begin van de coronaperiode zijn veel organisaties (verplicht) overgestapt op thuiswerken. Na de eerste lockdown zijn veel organisaties weer overgegaan op het hybride werken, deels thuis en deels op kantoor, oftewel de Moderne Werkplek. Maar, is de beveiliging van jouw Moderne Werkplek op orde? En waar moet je precies op letten?

VTM kennisbank

VTM op twitter