Ga direct naar de inhoud.

Cloud faciliteert groei MKB, maar organisaties worstelen met beheer

De Cloud biedt MKB-bedrijven veel voordelen. Meer flexibiliteit, meer gemak, én het bespaart kosten, omdat Cloudsoftware vaak goedkoper is dan werken met licenties. Steeds meer organisaties zien de Cloud als instrument om efficiënter en kosteneffectiever te werken. Toch blijven veel organisaties worstelen met de uitdagingen van werken in de Cloud.

Wet Bescherming Bedrijfsgeheimen beschermt organisaties, maar er gelden wel voorwaarden

In Nederland is sinds 23 oktober een nieuwe Wet Bescherming Bedrijfsgeheimen van toepassing. Dankzij deze nieuwe wet zijn bedrijfsgeheimen beter beschermd, maar organisaties moeten wel aan de bak.

De hype voorbij?

Digitale transformatie is een veel gehoorde term. Een ontwikkeling die zijn hype nog lang niet voorbij is. Sterker nog, we zitten er midden in. Alles wordt digitaal, gaat naar de Cloud en beïnvloedt ons dagelijks werk- en privéleven. Digitale transformatie zie je overal.

1 op 3 datalekken leidt tot ontslag

Een datalek binnen een organisatie kan leiden tot financiële- en/of reputatieschade voor de organisatie, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor medewerkers. Afgelopen jaar heeft in 31 procent van de datalek gevallen het incident geleid tot ontslag van een betrokken medewerker.

In 2020 stopt 2G-netwerk van T-Mobile

Bezitters van oude mobiele telefoons opgelet, 15 november 2020 stopt T-Mobile met zijn 2G-netwerk. Vanaf die dag is het voor T-Mobile-abonnees alleen nog mogelijk om te bellen, sms’en en internetten met toestellen die geschikt zijn voor het 3G- of 4G-netwerk. KPN en Vodafone houden hun 2G-netwerk wel in de lucht.

Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen

Op 9 november is de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) in werking getreden. De Wbni is erop gericht de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten, de gevolgen van cyberincidenten te beperken en zo ook maatschappelijke ontwrichting te voorkomen.

Redder in nood bij slecht bereik; mobiel via WiFi

Mobiel via WiFi is een nieuwe dienst van KPN. KPN klanten die wonen of werken in gebieden met een minder goede mobiele dekking, kunnen voortaan via een WiFi-verbinding bellen en sms'en, zodra het mobiele signaal zwak is. Mobiele gebruikers die problemen ervaren kunnen veel profijt hebben van deze nieuwe dienst.

VTM opent zijn (nieuwe) deuren

De verbouwing is klaar! Hier en daar staat nog een onuitgepakte doos, ligt nog een monteur onder het bureau, of is de verf nog aan het drogen, maar een week eerder dan gepland opent VTM de deuren van het vernieuwde kantoor. U bent uiteraard van harte welkom!

Cyberveiligheid in Nederland ‘relatief goed’

Nederlandse bedrijven en overheid zijn door de band genomen goed beschermd tegen cybercriminaliteit. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in zijn Risicorapportage Cyberveiligheid. Bedrijven uit het MKB nemen minder vaak veiligheidsmaatregelen dan grote bedrijven. Hierdoor lopen MKB-bedrijven onnodige risico’s, die vermeden kunnen worden.

Blijf op de hoogte!

Mis niet langer ons belangrijkste nieuws! Schrijf u in voor onze maandelijkse business
update en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de telecom en ICT markt.

VTM kennisbank

VTM op twitter

Mis het niet!

Blijf op de hoogte van ons belangrijkste nieuws.
Meld u aan voor onze maandelijkse business update.