Ga direct naar de inhoud.

Penetratie 4G blijft stijgen

Afgelopen jaar is in Nederland de penetratie van smartphones met 4G-ondersteuning gestegen naar 88 procent. Het aantal Nederlanders dat ook daadwerkelijk gebruik maakt van 4G ligt met 83 procent nog wel iets lager. De groei van 4G-ondersteuning is belangrijk, omdat mobiele aanbieders concrete plannen hebben om oudere mobiele netwerken af te schakelen.

ISDN stopt: stap over op bellen via internet

Halverwege 2017 hebben wij u al bericht over het uitfaseren van ISDN. Inmiddels zijn we een jaar verder en zien we organisaties overstappen op toekomstvaste alternatieven voor telefonie. Tegelijk zien we echter ook nog een grote groep organisaties die er nog niet mee bezig zijn. Terwijl 2019 al weer bijna voor de deur staat!

Gijzelsoftware GandCrab treft duizenden computers

Duizenden Nederlanders zijn slachtoffer geworden van het gijzelvirus GandCrab. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van verschillende cybersecurity-experts. Slachtoffers moeten ruim 1.000 euro betalen om weer toegang te krijgen tot documenten. Betaal je niet binnen 2 dagen, dan wordt het bedrag verdubbeld.

Samsung presenteert de Galaxy A7 (2018)

Recent heeft Samsung de Galaxy A7 gepresenteerd, Samsung’s eerste smartphone met metalen design en een triple camera module achterop. De Galaxy A7 is vanaf medio oktober verkrijgbaar.

Autoriteit Persoonsgegevens int boetes voor niet naleven AVG

Waar het na 25 mei angstvallig stil werd rond de AVG, lijkt er afgelopen periode weer reuring in de tent te komen. Inmiddels claimt de Autoriteit Persoonsgegevens steeds meer boetes uit te delen in het kader van de AVG. Zelfs de politie ontkomt niet aan een boete.

iOS 12 helpt bij beperken smartphonegebruik

Apple is dinsdag begonnen met de uitrol van iOS 12, de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem. iOS 12 kan geïnstalleerd worden op alle iPhone- en iPad-modellen die zijn uitgebracht sinds 2013.

Een Experience Center ICT

Dat was één van de startpunten van onze verbouwingsplannen. Een ICT Experience Center bouwen om onze klant ICT te laten beleven. Maar hoe ‘sexy’ is die beleving van ICT eigenlijk te maken? Sterker nog, is ICT eigenlijk wel sexy?

Nieuwe Apple iPhones

Woensdag 12 september heeft Apple tijdens hun gebruikelijke jaarlijkse evenement in het Steve Jobs Theater in Californië drie nieuwe iPhones gepresenteerd; de iPhone XS, de iPhone XS Max en de iPhone XR.

Cyberdreiging in 2018

Waar we in 2017 nog te maken hadden met grote cyberdreigingen als Wannacry en NotPetya en beveiligingslekken als Spectre en Meltdown is het in het eerste half jaar van 2018 relatief rustig. Geen meldingen van aanvallen van dergelijk formaat. Toch zijn er wel degelijk inbreuken gepleegd, waarbij gevoelige bestanden zijn gelekt en bedrijven kosten hebben gemaakt.

Blijf op de hoogte!

Mis niet langer ons belangrijkste nieuws! Schrijf u in voor onze maandelijkse business
update en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de telecom en ICT markt.

VTM kennisbank

VTM op twitter

Mis het niet!

Blijf op de hoogte van ons belangrijkste nieuws.
Meld u aan voor onze maandelijkse business update.