Microsoft Copilot: 3 meest voorkomende vragen beantwoord

Wat Microsoft Copilot is hoeven wij jou waarschijnlijk niet te vertellen. Nu jouw (toekomstige) AI-assistent ook beschikbaar is in de Nederlandse versie kunnen wij ons voorstellen dat je veel vragen hebt. Laten we de 3 meest voorkomende vragen van onze klanten beantwoorden.

Wat kan Microsoft Copilot doen voor mij?

Laten we deze vraag beantwoorden aan de hand van de verschillende integratiemogelijkheden:

Microsoft Copilot in Word

 • Documenten opstellen: Loop je vast bij het opstellen van een document/tekstuele opzet? Geen zorgen! Copilot zal aan de hand van jouw input een eerste opzet maken.
 • Documenten herschrijven: Copilot kan jouw document controleren op spelfouten, maar de AI-assistent kan ook jouw tekst herschrijven. Dit kan helpen bij het krijgen van nieuwe inzichten.
 • Schrijfstijl verbeteren: Twijfel je over de opbouw van je teksten? Of wil je jouw teksten krachtiger over laten komen? Schakel de hulp in van jouw AI-assistent.

Microsoft Copilot in PowerPoint 

 • Presentatie samenvatten: Geen zin om de hele presentatie te bekijken? Vraag Copilot voor een samenvatting van de belangrijkste punten.
 • Wijzigingen doorvoeren: Copilot kan de lay-out van jouw presentatie aanpassen. Hierbij kan hij ook de teksten in je presentatie aanpassen op basis van jouw vraag.
 • Word-document omzetten in presentatie: Met Copilot kun je Word-documenten omzetten naar PowerPoint-presentaties. Het voegt de tekst toe aan de sprekersnotities en maakt een complete presentatie.

Microsoft Copilot in Excel 

 • Data analyseren: Copilot kan grote hoeveelheden informatie analyseren door gerichte vragen te stellen, waardoor je niet langer handmatig door alle gegevens hoeft te gaan.
 • Geen complexe formules meer: Omdat Copilot een breed scala aan vragen kan beantwoorden, zijn formules nu niet langer noodzakelijk
 • Creëren van nieuwe inzichten: Copilot herkent patronen, waardoor de AI-tool jou nieuwe inzichten kan geven.

Microsoft Copilot in Outlook

 • Mail opstellen: Twijfel je hoe je een mail op moet stellen? Vraag het aan copilot. Jouw assistent zal een mail opstellen.  
 • Mail samenvatten: Copilot kan e-mails voor je samenvatten, zodat je snel belangrijke informatie uit (ongelezen) berichten kunt halen. Je kunt Copilot ook vragen om alle e-mails van een specifiek bedrijf samen te vatten.
 • Inbox ordenen: Als je veel ongelezen e-mails hebt, kan Copilot je helpen je mailbox te ordenen. Zo zie je snel welke e-mails belangrijk of urgent zijn.

Microsoft Copilot in Teams 

 • Online meeting samenvatten: Copilot kan je helpen bij het samenvatten van (gemiste) vergaderingen, zodat je altijd op de hoogte bent.
 • (Ongelezen) berichten samenvatten: Als je veel ongelezen chats hebt, kan Copilot je helpen door ze samen te vatten en te filteren op urgentie.
 • Online meetings organiseren: Copilot kan je helpen bij het plannen van meetings en genereren van gespreksonderwerpen op basis van eerdere bijeenkomsten.

Gaat Microsoft Copilot veilig om met mijn bedrijfsgegevens? 

Op het moment dat jij gebruik maakt van Microsoft apps heeft Microsoft al toegang tot jouw bedrijfsgegevens. Maar betekent dit dat Copilot veilig is? En wat zegt dat over het gebruik van jouw data? Laten we hier dieper op ingaan.

Copilot heeft alleen toegang tot informatie die het nodig heeft om jouw vraag te beantwoorden. Deze gegevens blijven dus binnen de muren van Microsoft 365 en zijn dus in lijn met het beleid van Microsoft op gebied van privacy en gegevensbescherming.

Microsoft heeft aangegeven jouw vragen en data niet te gebruiken voor trainingsdoeleinden. Hiervoor maakt Microsoft gebruik van publiekelijke beschikbare data. Daarbij geeft Microsoft aan zich te houden aan alle toekomstige wet- en regelgeving.

Benieuwd naar wat Microsoft zelf deelt over gegevens, privacy en beveiliging voor Copilot? Lees hun blog hier!

Hoe kan ik beginnen met Microsoft Copilot?

Om in een oog omslag te zien welke stappen jij moet ondernemen om te beginnen met Copilot hebben wij een stappenplan gemaakt:

Heb je nog vragen over Copilot? Of wil je Copilot inzetten? 

Vul het onderstaande formulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact op. 

* verplichte velden