Alles wat jij moet weten over de Microsoft Secure Score

Tegenwoordig komen cyberaanvallen bijna vaker voor dan Nederlanders op een Spaanse camping en dat is een probleem. Van essentieel belang dus om de omgeving van jouw organisaties goed te beveiligen. Hoe fijn zou het zijn als er een soort meting was die jou inzicht geeft over de beveiligingsstatus van jouw organisatie. Je raadt het al, daar komt de Secure Score om de hoek kijken! Laat mij je meenemen in alles wat je over de Secure Score moet weten.


Wat is de Microsoft Secure Score precies?
In het kort gezegd is de Microsoft Secure Score een tool die organisaties helpt hun beveiligingsniveau in Microsoft 365 te meten en verbeteren. Een score tussen de 0 en 100 geeft aan hoe goed jouw organisatie beveiligd is. Logischerwijs geldt dat hoe hoger de score is, hoe beter je beveiligd bent tegen potentiële bedreigingen.

De score wordt opgebouwd uit meerdere factoren, waarbij onze focus ligt op Identiteit:

 • Identiteit
  De Identity Secure Score meet hoe goed de identiteitsgegevens van gebruikers beveiligd zijn, zoals wachtwoorden en verificatieprocedures
 • Gegevens
  Data Secure Score meet hoe goed de gegevens van een organisatie beschermd worden, bijvoorbeeld door middel van encryptie en back-ups.
 • Apparaten
  Device Secure Score kijkt naar de beveiliging van de apparaten die gebruikt worden om toegang te krijgen tot de digitale omgeving, zoals laptops en smartphones.
 • Apps
  App Secure Score meet hoe goed de beveiliging van de verschillende applicaties binnen de digitale omgeving is.


Hoe kan je je Secure Score verbeteren?
Fijn, je weet wat de Secure Score is, maar wat kan je er vervolgens mee? Zoals gezegd zijn er 4 factoren die samen de totale score opmaken. De tool geeft jou per factor aanbevelingen in het Microsoft Secure Score-dashboard. Het volgen van deze aanbevelingen zorgt ervoor dat jouw score de lucht in gaat.

Welke voordelen heeft een hoge Secure Score?
Een hoge Secure Score biedt verschillende voordelen voor jouw organisatie. Alles (nagenoeg) op orde? Dan is de kans op datalekken en cyberaanvallen het kleinst. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je kosten bespaard, doordat je potentiële financiële schade en reputatieschade voorkomt.

Wat dacht je van vertrouwen van klanten en partners. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Erg belangrijk dus om aan te tonen dat de organisatie zich actief inzet voor het beschermen van gevoelige gegevens en het waarborgen van de privacy van gebruikers.

Samengevat…een hoge Secure Score zorgt ervoor dat jij de kans om slachtoffer te worden van cyberaanvallen zo klein mogelijk maakt en het vergroot het vertrouwen bij klanten en partners. Daarnaast worden alle oplossingen en uit te voeren acties om deze score de lucht in te schieten kant en klaar opgediend. Wie wil dat nou niet?

Heb je nog vragen over de Microsoft Secure Score?

Neem dan contact op met ons Security Team!

* verplichte velden