Hybride werken, heerlijk! Maar niet voor je security.

Vier jaar geleden hadden we dat niet kunnen bedenken, maar hybride werken is de nieuwe realiteit. Naast dat het medewerkers meer vrijheid geeft en medewerkers beter presteren, zitten er ook risico’s aan verbonden. Onze systemen en data zijn namelijk makkelijker te hacken. Maar hoe bescherm je jezelf daartegen? Lees het hier!

Goede werk-privébalans

Werken waar en wanneer je wilt, dat klinkt goed, toch? Dat is wat hybride werken inhoudt. Zo kun je een betere balans vinden tussen je werk en je privéleven. En dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je werkgever. Want uit onderzoek blijkt dat mensen die een goede werk-privébalans hebben, gelukkiger zijn en beter presteren. Hybride werken is dus een win-win situatie voor bijna iedereen. Voor wie niet? De IT.

De uitdaging van alle IT’ers

De realiteit van hybride werken is dat de productiviteit en tevredenheid verhoogd wordt, terwijl de digitale veiligheid (helaas) omlaag gaat. Medewerkers gebruiken namelijk veel digitale apparaten, zoals smartphones en tablets. Ook wel endpoints genoemd in de IT. Dit zorgt voor een enorm aanvalsoppervlak. Bovendien wordt er ook veel gewerkt buiten de veilige omgeving van de firewall. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om al die apparaten, gegevens en datastromen te beveiligen voor IT.  Je moet hierdoor je cybersecurity anders inrichten. We gaan in deze blog niet in detail uitleggen wat je moet doen, maar willen je wel helpen om een begin te maken met de juiste stappen.

De 14 securitybasics voor jouw organisatie

Wij zien dagelijks dat organisaties het lastig vinden om een beginpunt vast te stellen en stapsgewijs te werken naar een veilige werkomgeving. Om deze reden hebben wij met KPN een gratis e-book op te stellen met 14 cybersecurity basics voor elke organisatie.

>> Download het e-book nu hier!

 
Deel dit artikel via:
 

Bezoek nu de Cybersecurity Xperience van VTM en KPN

Ben jij klaar om je kennis over cybersecurity te vergroten? En wil je daarnaast sparren met IT-professionals over cybersecurity vraagstukken? 

Bezoek dan ons live event "Cybersecurity Xperience" op woensdag 6 december!

Hulp of advies nodig van onze cybersecurity specialisten? 

Dit e-book laat je duidelijk zien welke basics van je beveiliging je op orde moet hebben. Uiteraard helpen we je hier graag bij! Meer weten? Vul het contactformulier in en onze cybersecurity specialisten nemen contact met je op.

* verplichte velden