Azure Virtual DesktopAzure Virtual Desktop

Dé virtuele bureaubladbelevenis, geleverd op Azure


Azure Virtual Desktop is een uitgebreide cloudservice voor het virtualiseren van bureaubladen en apps. Met deze op Azure draaiende dienst draaien gebruikers gemakkelijk gevirtualiseerde Windows 11- en 7-omgevingen. De Virtual Desktop met Microsoft 365 biedt Office 365, Windows 11 en Enterprise Mobility + Security.

Alternatief voor SaaS/Software as a Service

Applicatie leveranciers gaan software applicaties steeds vaker vanuit de cloud aanbieden op basis van een prijs-per-gebruiker-per-maand-model. (SaaS/Software as a Service).

Wanneer echter nog gebruik gemaakt wordt van een bedrijfsapplicatie die door de betreffende leverancier niet als SaaS dienst wordt aangeboden, dan is Azure Virtual Desktop (AVD) een uitkomst. Middels AVD kunnen gebruikers vanaf iedere gewenste locatie, en met een goede internetverbinding, beschikken over alle gewenste functionaliteiten van de betreffende bedrijfsapplicatie.


Opvolger Remote Desktop Services (RDS)

Azure Virtual Desktop is de opvolger van remote desktop services (RDS) wat heel veel bedrijven gewend zijn te gebruiken. Met Azure Virtual Desktop krijgt iedere gebruiker een Windows 11 omgeving, waarbij het mogelijk is om een volledige werkplek in te richten of enkel een specifieke bedrijfsapplicatie(s) vanuit de cloud aan te bieden.

Azure Virtual Desktop draait op het Microsoft cloud platform Azure. Dit is een van de meest betrouwbare cloud platformen ter wereld. Tevens integreert AVD volledig met de Microsoft 365 suite. Dit zorgt voor enorme verbetering van de algehele performance en gebruikerservaring.

Voordelen Azure Virtual Desktop

  • De enige virtuele multiesessie-Windows 11-bureaubladervaring;
  • Optimalisaties voor Office 365 ProPlus inschakelen;
  • Migreer externe bureaubladen en apps van Windows Server naar Azure;
  • Virtualiseer en implementeer moderne en verouderde bureaublad-apps in de cloud;
  • Een veilige, productieve virtuele bureaubladervaring in Azure met Microsoft 365.

Windows Virtual Desktop Martin VTM

Bestaande klanten over VTM


Flexibele migratie naar de cloud

Optimaliseer jouw cloudervaring en verlaag tegelijkertijd de kosten voor jouw Windows Server-bureaubladen en -apps. Ontvang alle hulpprogramma's en resources die je nodig hebt om apps, gegevens en infrastructuur te migreren.

Azure Virtual Desktop biedt de juiste beveiligingsupdates voor jouw virtuele Windows bureaublad en meer ondersteuningsopties om bedrijven de kans te geven oude apps te draaien. Virtual desktop infrastructure (VDI) biedt vereenvoudigd beheer, multisessie-Windows 11, optimalisaties voor Office 365 ProPlus en ondersteuning voor RDS-omgevingen (Extern bureaublad-services).

Het virtuele bureaublad in Azure heeft ingebouwde beveiligings- en nalevingsfuncties. Implementeer een complete, intelligente oplossing die flexibiliteit en samenwerking bevordert bij iedereen.

Meer weten over Azure Virtual Desktop?

Vul onderstaande contactformulier in en onze IT-specialisten nemen vrijblijvend contact met je op.

* verplichte velden