Gezonde omgeving met onze Location Safety Indicators (Co2-melders)

Goede ventilatie en een gezond binnenklimaat bevorderen concentratie- en prestatieniveau en zijn cruciaal om overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Een gezond binnenklimaat is van belang voor alle organisaties waarbij groepen mensen (langdurig) binnen zitten, zoals bijvoorbeeld scholen, verzorgingstehuizen, winkels of horeca.

Daarom is het kunnen meten van omgevingswaarden in deze ruimtes extra van belang om een gezonde én prettige werk- of leefomgeving te creëren. Luchtkwaliteit monitoring op basis van Internet of Things helpt bij een gezonde werk- en leefomgeving.

Location Safety Indicators (Co2-melders)

Om jouw gebouw goed te monitoren, worden er een aantal sensoren geplaatst. Deze sensoren meten elke 15 minuten de CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. Deze gegevens worden verstuurd naar een eigen dashboard, waarin de data gevisualiseerd wordt. Op de sensor zelf wordt dit getoond aan de hand van een groen en rood licht. Tevens wordt er een alarmering gegeven als waarden in kritieke gebieden komen, hierdoor is het duidelijk of het nodig is om de ramen open te zetten.

Door de CO2, luchtvochtigheid en temperatuur van jouw binnenklimaat met de Location Safety Indicator (Co2-melder) zorgvuldig te monitoren, houd je de verspreidingen van virussen zoveel mogelijk tegen.

IoT sensor display

Whitepaper Co2-melders

Luchtkwaliteit monitoring op basis van Internet of Things helpt bij een gezonde werk- en leefomgeving.

Klik hier voor de whitepaper

VTM whitepaper CO2 meter

Deel dit artikel via:


Bekijk hieronder de oplossing zoals KPN deze heeft geïmplementeerd bij de Rotterdamse Scholengroep

Dashboard

In het dashboard wordt de data gevisualiseerd. Dit geeft een duidelijk overzicht van de gegevens die zijn gemeten. Dit maakt het mogelijk per ruimte het klimaat te monitoren, te beheren en inzicht te verkrijgen. Op de sensor zelf wordt dit getoond aan de hand van een groen en rood licht. Tevens wordt er een alarmering gegeven als waarden in kritieke gebieden komen, hierdoor is het duidelijk of het nodig is om de ramen open te zetten

dashboard co2 meter iot

Kosteloos een sensor voor scholen incl. online monitoring

De overheid stelt 360 miljoen ter beschikking, hiervan is 17 miljoen beschikbaar gesteld, zodat scholen CO2-meters kunnen aanschaffen. Dat is maar goed ook, want in totaal gaat het om ongeveer 115.000 klassen die nog een meter nodig hebben.

Wij helpen jouw school graag met de aanschaf, uitrol, installatie en het onderhoud. Indien gewenst is het mogelijk om één sensor 2 weken gratis te testen. Dit betreft de complete oplossing, dus inclusief dashboard, beheer van sensoren en connectiviteit. Zo ervaar je het gebruikersgemak en heb je realtime inzicht in de klimaatbeheersing binnen jouw klaslokalen.

IoT climate control 2

Waarom CO2-melders?

  • In één oogopslag de huidige en historische situatie van alle ruimtes inzien;
  • Signaleringsfunctionaliteit welke meldt dat een ruimte geventileerd moet worden;
  • Verbeteren van gezondheid, concentratie en welzijn van gebruikers van jouw gebouw;
  • Inzicht in de luchtkwaliteit van ruimtes via een digitale weergave in een eigen dashboard.

 

Vanaf 14,95 per maand

Vanaf € 14,95 euro per sensor per maand, heb je realtime inzicht in de klimaatbeheersing binnen het gebouw en afzonderlijke ruimtes. Het is mogelijk om één sensor twee weken gratis te testen.

Dit betreft de complete oplossing, dus inclusief dashboard, beheer van sensoren en connectiviteit.

* Voor scholen bestaat hiervoor een subsidiemogelijkheid.