Overstromingen in Nederland door hackers? Wij voorkomen dit met M2M VPN!

Technologie speelt een cruciale rol in bijna elk aspect van ons dagelijks leven. Zo ook bij kritische gemeentelijke infrastructuur. Denk hierbij aan de bediening van sluizen op afstand, bruggen die hun status doorgeven via het internet, gemalen die automatisch worden aangepast op basis van weersomstandigheden. Een potentiële hack bij dit soort toepassingen zou enorme gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een overstroming. Een juiste beveiliging is dus essentieel. Met onze secure M2M VPN oplossing zorgen wij dat veel gemeentes maximaal beschermd zijn. Lees hieronder hoe we dit doen!  

Security essentieel, maar bewustzijn ontbreekt 

Van verouderde systemen tot slimme hackers die op de loer liggen. Gemeenten staan voor een complexe taak om hun infrastructuur veilig te houden. Helaas zien we dat dit bewustzijn nog te laag is en hier niet de juiste maatregelen in genomen worden. Zo is nog te veel infrastructuur te benaderen via het publieke internet. Dit is niet veilig. Met onze M2M VPN oplossing bedienen wij enorm veel gemeentes en zorgen dat die kritische toepassing WEL secure zijn. 

M2M VPN: De superheld van infrastructuurbeveiliging 

Daar komt M2M VPN om de hoek kijken! Stel je voor dat er een onzichtbare, maar superveilige tunnel is die alle apparaten en systemen met elkaar verbindt. Met M2M VPN worden al je gegevens veilig versleuteld en beschermd, zelfs als ze over het openbare internet reizen. Eenvoudig gezegd is het als een ondoordringbaar schild dat je infrastructuur beschermt tegen de geavanceerde cyberaanvallen. De meer complexe uitleg voor de liefhebber is dat wij zorgen voor: 

  • end-to-end encryptie middels VPNs 
  • connectivity via zes Tier 1 leveranciers voor maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid. 
  • Een redundant routing network voor maximale continuïteit 

Voor een verdiepingsslag over dit onderwerp, hebben wij een apart blog geschreven. Lees die hier!

Met onze M2M VPN oplossing hoef jij je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van gegevens. Door bovenstaande maatregelen blijven je gegevens veilig en beschermd tijdens de hele reis, van het ene apparaat naar het andere. Het is als het versturen van een geheime boodschap die alleen de juiste persoon kan ontcijferen.

Flexibel en schaalbaar: De perfecte match voor gemeenten van elke omvang 

Of je nu een grote stad of een klein dorp bent, M2M VPN past zich moeiteloos aan jouw behoeften aan. Het maakt niet uit hoe groot of klein je infrastructuur is, M2M VPN groeit met je mee. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over het bijhouden van de groei van je gemeente.

Een extra oogje in het zeil: Proactieve monitoring voor gemoedsrust 

En alsof dat nog niet genoeg is, biedt M2M VPN ook nog eens proactieve monitoring. Met real-time inzicht in je netwerkverkeer kun je verdachte activiteiten snel opsporen en aanpakken voordat ze een probleem vormen. 

Wil je gebruik maken of heb je vragen over onze M2M VPN-oplossingen?

Neem contact op met ons Security team!

* verplichte velden