Voorkom cyberaanvallen, laat je hacken!

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en elk bedrijf krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Veel bedrijven zijn al slachtoffer geworden van vormen van cyberaanvallen zoals phishing of ransomware.

Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste pijler van een organisatie is informatie. Informatie in de vorm van klant- en marktgegevens bepaalt hoe je bedrijfsprocessen inricht en jouw organisatie inricht voor de toekomst. Het beveiligen van deze bedrijfsinformatie is dan ook van groot belang voor de continuïteit van jouw organisatie.

Beveiligingsmaatregelen tegen hackers

Informatiebeveiliging omvat diverse onderwerpen als fysieke beveiliging, hardware, risico analyse, medewerkers, wet en regelgeving, etc. etc. Doordat al deze onderwerpen goed op elkaar afgestemd dienen te zijn kan het voorkomen dat er fouten gemaakt worden, en dat is waar een kwaadwillende hacker gebruik van kan maken om toegang te krijgen tot jouw organisatie.

Het invoeren van een set van beveiligingsmaatregelen is vaak afdoende om deze hackers tegen te houden. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Beveiligingslekken vinden met pentesting

Een van die maatregelen is het laten uitvoeren van een pentest (penetratietest) die duidelijk kan maken waar de beveiliging van jouw bedrijf op het gebied van IT werk nodig heeft.

Met pentesting testen we in de praktijk jouw computersysteem, netwerk of webapplicatie om beveiligingslekken te vinden die een aanvaller zou kunnen misbruiken, uiteraard zonder schade aan jouw systemen of netwerk. 

Na het uitvoeren van deze test heeft jouw organisatie inzicht in de risico’s die zich in jouw IT infrastructuur bevinden. Een samenvatting van de test met de feitelijke bevindingen geeft inzicht in de huidige situatie, plus je ontvangt een advies voorstel met verbeter- en aandachtspunten. VTM levert een schriftelijke rapportage op met daarin: 

  • een managementsamenvatting;
  • alle uitgevoerde testen en bevindingen uit het onderzoek;
  • bewijsmateriaal in de vorm van bijvoorbeeld screenshots en/of code-snippets;
  • op die bevindingen gebaseerde aanbevelingen.

Inzicht met hacker alert (NIDS)

Met behulp van de Network Intrusion Detection System (NIDS) kunnen we realtime bedreigingen en aanvallen detecteren. We plaatsen een NIDS in jouw netwerk en sluiten deze aan op de SPAN (Switched Port Analyzer) poort. Deze SPAN -poort ontvangt een kopie van alle verkeer op een of meerdere van de andere switches die zijn gemarkeerd voor analyse. Hierdoor kan de NIDS het dataverkeer monitoren en verdachte activiteiten in kaart te brengen.

VTM geeft jou op een geautomatiseerde, eenvoudige en betaalbare wijze inzicht in jouw netwerk activiteiten en volgt automatisch alerts op.

NIDS-VTM

Managed Detection & Response (MDR) van VTM

Een organisatie kan niet zonder preventieve (protect)maatregelen zoals firewalls en antivirussoftware. Diefstal en manipulatie van data zijn hiermee helaas niet helemaal uit te sluiten. Cybercriminelen vinden namelijk altijd manieren om binnen te dringen. Met Managed Detection & Response van VTM grijpt het SOC (Security Operations Center) van VTM direct in wanneer de detectie diensten van VTM alarm slaan.

Data uit de verschillende Microsoft Defender onderdelen en derde partijen worden via koppelingen gedeeld in Azure Sentinel (SIEM + SOAR) en bewaakt door het SOC van VTM. Het Security Operations Center (SOC) van VTM geeft opvolging aan incidenten middels haar Managed Detection & Response dienstverlening.

MDR-VTM

Onmisbare security diensten van VTM

Hackers staan niet stil en ontwikkelen steeds nieuwe manieren om gevoelige gegevens van derden in handen te krijgen. De security diensten van VTM spelen een onmisbare rol binnen jouw bedrijfsprocessen. Dat betekent dat onze oplossingen zeer betrouwbaar moeten zijn. Wij hanteren dan ook de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging, veiligheid en privacy. 

 
Deel dit artikel via:
 

Whitepaper - Cybersecurity

Hoe zorg je ervoor dat jouw IT-omgeving veilig is?

Download whitepaper

Meer weten over Pentesting voor jouw organisatie?

Vul onderstaand contactformulier in en onze cybersecurity specialisten nemen contact met je op.

* verplichte velden