Bedrijf kritische M2M infrastructuur

Onze M2M infrastructuur is cruciaal voor uw business. Daarom heeft VTM haar primaire infrastructuur voor afhandeling van dataverkeer van onze klanten ondergebracht in het AM5 datacenter van Equinix. Het Zuidoost AM5 datacenter in Amsterdam biedt 6.000 m² aan klantruimte en 9 megawatt (MW) aan klantcapaciteit. Het datacenter is gebouwd volgens de hoogste eisen – de Uptime Institute Tier 3+ standards – en is ontwikkeld om high density apparatuur te huisvesten.

Building Management Systems

Het AMS 5 datacenter beschikt over geautomatiseerde Building Management Systems (BMS) die op afstand sensors controleren en aansturen die op elektrische, mechanische, branddetectie- en lekdetectiesystemen zijn geïnstalleerd. 

Redundante stroom

Om voortdurend in bedrijf te kunnen blijven heeft het AM5 datacenter toegang tot redundante stroomvoorzieningen met een grote capaciteit, die voor mogelijke toekomstige uitbreiding schaalbaar zijn. Het datacenter is uitgerust met Uninterruptible Power Supply (UPS)-systemen en dieselgeneratoren in standby-stand die, in het geval dat de reguliere stroom uitvalt, de locatie voor onbeperkte tijd van stroom voorzien. 

Energie-efficiënt

Koeling is cruciaal voor datacenters. In het AM5 datacenter wordt gebruik gemaakt van een constructie van koeltorens en koelmachines. Voor de best mogelijke koeling wordt gebruik gemaakt van Hot en Cold Aisle en maatwerk Containment-oplossingen. Uitgangspunt bij het technisch ontwerp en de bouw van het datacenter is energie-efficiëntie. 

Intelligente brandbeveiliging

Het AMS5 datacenter beschikt over een VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) installatie. Deze hoogst gevoelige rookmelders met twee stadia zijn aangesloten op het BMS en worden voortdurend in de gaten gehouden. In het onwaarschijnlijke geval dat er brand uitbreekt beschikt het AM5 datacenter over een milieuvriendelijke installatie voor brandbestrijding die op waternevel werkt. Deze dooft het vuur snel en effectief. De systemen zijn zo ontworpen dat er zo min mogelijk onderbrekingen zijn en kleine problemen lokaal blijven. 

Volledig redundante internetconnectiviteit

De infrastructuur van VTM wordt in het AM5 datacenter ontsloten door IP-services van meerdere carriers. Hierdoor heeft het netwerk volledig redundante toegang tot het internet zonder afhankelijk te zijn van 1 carrier. 

Meerdere Tier 1-leveranciers

Om maximale betrouwbaarheid te garanderen is ons Interconnect netwerk ondergebracht bij zes Tier 1-leveranciers. Hierdoor beschikt ons netwerk over een gegarandeerde internet connectiviteit met een 99.99 procent beschikbaarheid en superieure dienstverlening. 

De meest efficiënte route

We versturen IP-verkeer altijd via de meest efficiënte route naar het eindnetwerk. Wanneer een netwerk van de carrier niet meer functioneert wordt het verkeer automatisch omgeleid via de netwerken die nog wel verbonden zijn. In het ontwerp van ons netwerk zijn alle SPOFs (Single Points Of Failures) verwijderd. Tevens beschikken wij over een redundante uplink. 

Belangrijkste voordelen van ons Interconnect netwerk

  • Schaalbaar: we kunnen IP-services opschalen van 1 Mbps tot multigigabit-snelheid, wat normaal gesproken zonder downtime gebeurd;

  • Burst rates: het toegangsnetwerk is niet beperkt tot een vaste bandbreedte - ons netwerk kan daardoor op elk gewenst ogenblik op volle poortsnelheid opereren;

  • Redundantie: onze redundante toegangsnetwerken garanderen continue beschikbaarheid;

  • Meerdere carriers: we werken met een reeks nationale en internationale carriers zodat altijd het beste netwerk gebruikt wordt, ongeacht waar u of uw servers zich bevinden.

  • End-to-end VPN: de data van uw Back-end / SCADA systeem naar uw objecten wordt end-to-end geëncrypted.

Network Operations Centre

Zowel VTM als Equinix beschikken over een 24/7 Network Operations Centre (NOC). Beide technische teams werken samen om de continuïteit en veiligheid van de dienstverlening te garanderen. Het NOC-team gebruikt geavanceerde systemen die het netwerk controleren en de infrastructuur proactief beheren en optimaliseren. Op deze wijze zal er adequaat gehandeld kunnen worden waardoor klanten hiervan geen hinder ondervinden. 

Industriële standaarden en accreditaties

Het AM5 datacenter is gecertificeerd volgens de internationale normen zoals SOC 1 Type II,  ISO 27001 voor informatiebeveiligingsmanagement, ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO 14001 voor milieumanagement. 

High Availability Cluster

In het ontwerp van het core netwerk zijn alle SPOFs (Single Points Of Failures) verwijderd. Hier draait een High Availability cluster welke voorziet in automatische failover en volledige redundantie. Hierdoor beschikt het core netwerk over een trackrecord met ruim 99,9 procent beschikbaarheid. 

  • Redundantie: alle hardware en uplinks zijn redundant uitgevoerd;
  • Hot & Cold Spare: Binnen het High Availability cluster is failover geregeld op standby apparatuur (hot spares).  Daarnaast is er tevens cold spare apparatuur beschikbaar voor noodgevallen.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: