Vergroot jouw efficiëntie met Microsoft Copilot

In de wereld van de digitale werkplekken is het zaak om steeds slimmer en efficiënter te werken. Microsoft heeft dit goed begrepen en introduceert haar nieuwste AI-tool: Copilot. Deze revolutionaire tool is een waardevolle aanvulling voor de zakelijke 365-omgeving. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden en voordelen van Microsoft Copilot voor de toekomstige digitale werkplek.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een tool die gebruikmaakt van de kracht van AI-technologie op basis van GPT-4. Met Copilot kan je informatie die is opgeslagen in Microsoft 365 hergebruiken om taken uit te voeren, zoals het maken van basisdocumenten en het verfijnen van de inhoud. Copilot is eigenlijk een soort persoonlijke assistent die je kan helpen bij het maken van documenten en het uitvoeren van verschillende taken. Dit maakt het vooral voor zakelijke gebruikers een waardevolle aanvulling en onmisbaar voor de toekomstige digitale werkplek.

Het bijzondere aan Copilot is dat het niet alleen gebruikmaakt van de kracht van AI-technologie, maar ook van jouw eigen gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps. Hierdoor kan de tool slimmer en gerichter werken, omdat het de context van jouw werk begrijpt.

AI in Office 365

Microsoft heeft aangekondigd dat ze de Copilot-tool integreren in verschillende Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Deze tool kan gebruikers helpen bij het schrijven van e-mails, het bedenken van taken en kan zelfs live transcripties van vergaderingen maken. Het is belangrijk op te merken dat deze functies waarschijnlijk beter zal werken voor Engelstalige gebruikers, omdat het taalmodel daarop gebaseerd is.

Business Chat

Er wordt door Microsoft een nieuwe tool ontwikkeld genaamd Business Chat, die vergelijkbaar is met ChatGPT. Het doel is om te kunnen praten met een AI-assistent die antwoorden geeft op allerlei vragen. De AI zoekt hiervoor informatie op in de Microsoft-apps. Zowel Business Chat als Copilot hebben veel overeenkomsten met ChatGPT, omdat ze beide gebaseerd zijn op de GPT-4 van OpenAI, die onlangs werd gelanceerd.

Wanneer kunnen wij Microsoft Copilot verwachten?

Microsoft test momenteel Copilot met een kleine groep gebruikers. Microsoft verwacht echter de tool in de komende maanden beschikbaar te stellen. Het is nog onbekend of het extra kosten met zich meebrengt en of er een aparte licentie nodig is. Als het beschikbaar is, zal Copilot naast de Microsoft 365-apps verschijnen en kunnen gebruikers het gebruiken om bijvoorbeeld tabellen in Excel aan te vullen, teksten op te stellen in Word of tekst van Word naar PowerPoint te verplaatsen.

Ben je benieuwd hoe je de volle potentie van AI in kunt zetten voor jouw organisatie?

Meld je dan nu aan voor onze kennissessie “Unlocking the potential of AI” op 24 mei!

Of vul het formulier hieronder in voor meer informatie over AI, Microsoft Copilot of andere oplossingen van VTM.

* verplichte velden