Hoe KPN Health de zorgsector veiliger maakt met IoT en cybersecurity certificering

De zorgsector staat voor digitale uitdagingen op het gebied van innovatie, veiligheid en verbonden apparaten. Slimme oplossingen zoals digitale consulten, medische wearables en gezondheidssensoren kunnen de kwaliteit en service verbeteren. Maar hoe beschermen we de gegevens van patiënten en zorgverleners tegen cyberaanvallen en datalekken?

KPN Health heeft de oplossingen!

KPN Health, een onderdeel van KPN dat zich specifiek richt op de zorgsector, heeft daar een antwoord op. Het bedrijf ontwikkelt digitale oplossingen voor zorgverleners die voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en privacy. Om dit aan te tonen, heeft KPN Health onlangs een belangrijke certificering behaald op het gebied van cybersecurity en IoT.

ETSI EN 303 645: Bescherming van consumentenelektronica in de zorg

De certificering is gebaseerd op de norm ETSI EN 303 645, die richtlijnen bevat voor de cybersecurity van consumentenelektronica die deel uitmaakt van het Internet of Things. Deze norm is ontwikkeld door de Europese Unie om consumenten beter te beschermen tegen cybercriminaliteit via slimme apparaten. Vanaf 2024 zullen IoT-apparaten die niet voldoen aan minimale veiligheidseisen verboden worden op de Europese markt.

KPN Health heeft samen met Kiwa, een onafhankelijke organisatie voor testen en certificeren, zijn IoT-producten laten beoordelen en certificeren volgens deze norm. Kiwa heeft de producten van KPN Health getest op encryptie, update-mechanismen, standaard wachtwoorden en andere beveiligingseisen tegen cyberaanvallen.

VTM en KPN Health: Uw vertrouwde partners voor veilige IT-oplossingen in de zorg

Met deze certificering laat KPN Health zien dat het de veiligheid van haar klanten en gebruikers serieus neemt. Bovendien draagt het bij aan een veiligere zorgsector, waarin digitale innovatie hand in hand gaat met cybersecurity.

Wil je meer informatie over de certificering van VTM als KPN Health partner? Kijk dan hier of vul het onderstaande contactformulier in om contact op te nemen met onze KPN Health specialist, Renaldo Au.

* verplichte velden