Wat is Business Optimalisatie

Business Optimalisatie is voor veel organisaties nog altijd onbekend terrein. Dat vinden wij als VTM jammer. Business Optimalisatie kan namelijk voor veel organisaties het verschil maken, doordat het oplossingen biedt om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren. "Met meerdere tools en verschillende software kunnen we het werkproces van jouw organisatie op verschillende manieren veranderen, automatiseren en koppelen.’’ Aldus Laurens de Jong, Business Analist bij VTM.

Wat is Business Optimalisatie?

Business Optimalisatie veranderd, automatiseert en koppelt het werkproces van jouw organisatie met meerdere tools en verschillende software. Door jouw werkprocessen aan elkaar te koppelen en te automatiseren ben je niet meer in meerdere systemen dezelfde aanpassingen aan het uitvoeren. Hierdoor worden fouten voorkomen en weet je zeker dat bijvoorbeeld namen en adressen in alle systemen hetzelfde zijn.

Business Optimalisatie maakt het ook mogelijk om data van jouw organisatie inzichtelijk te maken. Bijvoorbeeld door automatisch te tonen hoeveel producten je die dag hebt verkocht, wat de topproducten zijn, maar ook in welk proces van de bedrijfsvoering een order zich bevindt. Hierdoor krijg je in één oogopslag te zien welke afdelingen het druk en minder druk hebben, wellicht is het dan mogelijk met mensen in jouw organisatie te schuiven voor de beste productiviteit.

Recent voorbeeld van Business Optimalisatie

Door COVID-19 zijn sommige organisaties extreem gegroeid. Organisaties liepen hierdoor vast, er was geen overzicht, en ze zagen door de bomen het bos niet meer. Medewerkers liepen letterlijk door de organisatie heen, om te zoeken naar die ene order van de klant die ze aan de telefoon hadden, en dat tientallen keren per dag. Middels Power Apps, Power Automate en Power BI is er een procesoptimalisatie doorgevoerd. Deze combinatie noemen we het Power Platform en heeft bij meerdere organisaties geleid tot rust, overzicht en inzicht.

Toekomst van Business Optimalisatie

Het is heel belangrijk dat bedrijven zichzelf blijven evalueren. Doen we dingen op de juiste manier? Kan het slimmer, eenvoudiger of makkelijker? En is het nog wel de manier van nu? Daarnaast is de verwachting dat Business Optimalisatie en Internet of Things in de toekomst nauw met elkaar zullen samenwerken. Middels algoritmes kan een geautomatiseerd systeem straks eerder dan de mens trends ontdekken in orders en dus op tijd extra voorraad bestellen van een bepaald product.

Meer weten over Business Optimalisatie?

Met behulp van Business Optimalisatie kunnen de meeste vraagstukken binnen organisaties opgelost worden. Heeft jouw organisatie een bepaald vraagstuk of wil jij meer informatie over Business Optimalisatie? Meld je dan gratis aan voor onze ontbijtsessie Microsoft Power Apps op vrijdag 9 september.