De deskplanner is een vereiste voor de toekomst

Werken op kantoor of thuis? Wanneer jouw medewerkers op kantoor willen werken is het fijn wanneer dit op een gecontroleerde manier gebeurt. Met de Deskplanner van VTM kunnen jouw medewerkers op een gecontroleerde manier werken op kantoor. Zeker gezien toekomstige ontwikkelingen qua hybride werken is de Deskplanner van VTM een vereiste.

Toekomst

Het afgelopen jaar heeft de manier waarop we aankijken tegen de invulling van werken op kantoor verandert. Dat deels thuiswerken en deels werken op kantoor de norm wordt is ondertussen bekend. Dat betekent dat bedrijven minder kantoorruimte nodig zullen hebben en dat kantoorruimte ook niet meer per se zal meegroeien met het aantal medewerkers binnen een bedrijf.

Niet meer voor elke medewerker is een werkplek nodig. De Deskplanner van VTM biedt uitkomst door het reserveren van werkplekken. Zo kunnen medewerkers gecontroleerd en gestructureerd toch werken op kantoor.

Maar niet alleen het reserveren van werkplekken is mogelijk met de Deskplanner, ook bedrijfsauto’s, vergaderzalen, ontmoetingszalen of andere (gedeelde) middelen kunnen gereserveerd worden. ‘’We gebruiken de Deskplanner nu zelf al geruime tijd en de ervaringen zijn goed. We merken een sterke behoefte in de markt, daarom hebben we onze eigen Deskplanner geoptimaliseerd voor de uitrol bij andere bedrijven,’’ vertelt Laurens de Jong, Business Analist bij VTM.

Eenvoudig

De Deskplanner is eenvoudig uit te rollen en kan helemaal op maat gemaakt worden, inclusief eigen ‘floorplan’ en huisstijl. De Deskplanner is daarna direct beschikbaar via een app op de telefoon of desktop van jouw medewerkers. Indien jouw bedrijf gebruik maakt van Microsoft Teams kan de Deskplanner hier eenvoudig in geïntegreerd worden.

Naast de integratie met Microsoft Teams is ook integratie mogelijk met Outlook agenda’s . Hierdoor is het gemakkelijk te zien welke werkplek op welke dag door jou is gereserveerd.

Microsoft PowerApps

De Deskplanner van VTM draait in Microsoft PowerApps. Microsoft PowerApps maakt het mogelijk om eigen apps te bouwen en zo de processen binnen jouw organisatie te moderniseren. Dat maakt het mogelijk om makkelijke én moeilijke uitdagingen op te lossen door eenvoudig zelf zakelijke apps te bouwen.

“De meeste bedrijven hebben zelf al een manier bedacht om werkplekken te reserveren, bijvoorbeeld in Excel. Maar regel het goed, we kunnen straks namelijk niet meer zonder het reserveren van werkplekken, vergaderzalen en middelen,” benadrukt Laurens de Jong.

Nieuwsgierig geworden naar onze Deskplanner? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie. Neem hiervoor zeker contact met ons op.

 

Volgende

Schermopname 198 1
VTM IoT platform - demo