Generatieve AI wordt geïntegreerd in Power Apps en AI Builder van Microsoft

Microsoft heeft recentelijk AI-technologieën geïntegreerd in hun Power Apps en AI Builder. Microsoft stelt Power Virtual Agents ontwikkelaars in staat om slimme chatbots te bouwen voor verschillende toepassingen. Met de integratie van Azure OpenAI in AI Builder hebben gebruikers nu de mogelijkheid om toegang te krijgen tot nieuwe low-code generatieve AI-modellen en templates in Power Automate en Power Apps. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze ontwikkeling.

Microsoft zet in op AI-technologieën

Microsoft is bezig met een krachtige ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Na een eerdere aankondiging van een investering van tien miljard dollar in OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT, heeft het bedrijf ook de technologie van OpenAI geïntegreerd in zijn zoekmachine Bing en webbrowser Edge.

Microsoft brengt nu ook de technologie van OpenAI naar Power Apps en AI Builder. Volgens Richard Riley, de General Manager van Power Platform Product Marketing bij Microsoft, biedt low-code technologie een revolutionaire verandering in het traditionele ontwikkellandschap. “Met de kracht van Microsoft Power Platform en de volgende generatie AI-technologie, biedt Microsoft een nieuwe manier voor ontwikkelaars om bedrijfsproblemen op te lossen en voor eindgebruikers om AI in hun werkstromen te gebruiken en productiever te zijn”. Aldus Riley in een blogpost.

Assistentie gebaseerd op AI

Microsoft's Power Virtual Agents maakt gebruik van een low-code methode om chatbots te bouwen via een drag & drop-interface. Voorheen was het de taak van ontwikkelaars om onderwerpen te identificeren en de chatbot's dialogen te configureren. Dankzij de technologie van OpenAI wordt dit proces nu grotendeels geautomatiseerd. Gebruikers kunnen de chatbot koppelen aan verschillende databronnen, zowel intern als extern, waarbij de chatbot zijn antwoorden baseert op de gegevens van deze bronnen.

Met AI Builder kunnen ontwikkelaars AI-modellen bouwen om te gebruiken in Power Apps en Power Automate. De tool bevat modellen voor verschillende toepassingen, zoals het classificeren van categorieën, objectherkenning, voorspellingen en sentimentanalyse. Ontwikkelaars maken gebruik van ingebouwde templates om het model te integreren en passen vervolgens de juiste opdrachten aan voor hun workflow. AI-technologie maakt het gemakkelijker voor ontwikkelaars om gebruik te maken van low-code generatieve AI-modellen en templates in Power Automate en Power Apps.

Benieuwd hoe je AI in kan zetten voor jouw organisatie? 

Vul het onderstaande contactformulier in en onze specialist neemt vrijblijvend contact met je op. 

* verplichte velden