IT-security aan de basis van uw bedrijfscontinuïteit

IT wordt voor bedrijven steeds belangrijker, of zelfs onmisbaar. Online werkplekken, meerdere devices met toegang tot bedrijfssystemen en -data, telefonie in de Cloud; IT vormt het hart van de organisatie. Een veilige, betrouwbare IT-omgeving is dan ook van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Naast toenemende dreigingen en risico’s worden organisaties ook geconfronteerd met strengere wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de AVG privacywetgeving die in mei 2018 in werking is getreden. Ook wordt in het MKB flink geïnvesteerd in Cloud-oplossingen, wat resulteert in complexere omgevingen met hogere beschikbaarheid- en compliancy eisen.

Impact neemt toe

Steeds meer bedrijfsdata staat online. Dat maakt de ernst en gevolgschade van een eventueel incident vele malen groter. Het niet meer kunnen werken in geval van een ransomware aanval, klanten die u niet kunnen bereiken door een DDoS aanval of boetes in geval van een datalek zijn enkele gevallen met directe kosten tot gevolg.

Maar wat te denken van mogelijke imagoschade die uw organisatie oploopt in geval van een datalek of beveiligingsincident. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw organisatie.

Dit maakt IT-security inmiddels tot één van de belangrijkste speerpunten binnen organisaties. Een veilige, betrouwbare IT-omgeving is van groot belang voor uw bedrijfscontinuïteit.

Datacenter

Beveiligingsstrategie

Het is belangrijk dat organisaties zich bewust zijn van de toegenomen risico’s. Security is deels mensenwerk. Het bevorderen van het beveiligingsbewustzijn op de werkvloer is en blijft essentieel. Voor het andere deel ligt de oplossing in technische maatregelen.

Het is belangrijk dat de primaire processen binnen uw organisatie duidelijk zijn. Op basis daarvan kunt u een beveiligingsstrategie opzetten voor uw IT-security. Vaak is het een mix van goede voorzieningen en technische maatregelen om uw beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Security ICT slot


Erwin den Braber - Business Consultant ICT“Investeren in IT-security is géén kostenpost!”

“De kosten van downtime of imagoschade, juist daar moet goed over nagedacht worden,” aldus Erwin den Braber, Business Consultant IT bij VTM. “Kan er een aantal uur niet gewerkt worden, dan brengt dat in grote lijnen veel hogere kosten met zich mee dan het beveiligen van je IT-infrastructuur.”

Lees verder >>

Joeri Schnetz - Operationeel Directeur VTM“Gedrag essentieel onderdeel van IT-security”

“Gedrag is essentieel onderdeel van digitale veiligheid. Een organisatie kan alle maatregelen nemen op technisch vlak, maar wanneer een medewerker niet bewust omgaat met de digitale veiligheid van de organisatie, dan is de kans groot dat het alsnog misgaat.”

Lees verder >>

Complete controle over uw IT-omgeving

IT is de drijvende kracht achter uw organisatie. Goede IT zorgt dat uw medewerkers optimaal en veilig kunnen werken.

Voor veel organisaties leiden zorgen over de IT-omgeving tot een behoorlijke extra inspanning. Met VTM Grip is dat niet nodig. U verplaatst het onderhoud en beheer naar de VTM Groep. Deze werkzaamheden zijn voor ons ‘Core Business’.

Meer informatie over VTM Grip

 

ICT serverruimte VTM Grip

Secure your Business

Informatiebeveiliging omvat onderwerpen als beveiliging van hardware, risico analyses, wet en regelgeving, etcetera. Vaak weten organisaties niet welke risico’s ze lopen, wat ze hiermee moeten, laat staan waar ze moeten beginnen.

Binnen ons VTM Cybersecurity Framework bieden wij zorgvuldig vormgegeven security diensten.


Uw digitale veiligheid is onze core business

 

Blijf op de hoogte!

Mis niet langer ons belangrijkste nieuws! Schrijf u in voor de VTM business update en blijf op de hoogte
van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT, Telecom, Internet of Things en Cybersecurity.

Niet gevonden wat u zocht?