5 voordelen van Business Optimalisatie voor jouw organisatie

Je moet er als organisatie altijd naar streven om dingen beter te maken. Met die gedachte moet je naar de processen in jouw organisatie kijken. Efficiënte, goed ingerichte processen leveren meer op dan je denkt en stellen je in staat om kansen te benutten. Maar het is nooit perfect.

Doordat jouw bedrijf, jouw klanten en leveranciers en de wereld om ons heen continu in beweging zijn, zal je steeds kritisch moeten kijken of jouw processen nog optimaal zijn. Kan het nog beter? Wellicht met behulp van automatisering? Het optimaliseren van processen levert een aantal belangrijke voordelen op:

  • Efficiëntie

Het handmatig uitvoeren van taken kost onnodig veel tijd. Denk bijvoorbeeld aan het overtypen van papieren formulieren. Of een automatisch rekenproces, zodat je niet handmatig een offerte hoeft samen te stellen, maar de offerte direct op de site kunt gebruiken door middel van realtime calculatie.

Door dergelijke processen te digitaliseren, kun je de tijd die aan deze bewerkingen wordt besteed, verminderen. Dit betekent dat dagelijkse taken sneller kunnen worden uitgevoerd en dat medewerkers meer tijd over houden voor andere taken.

  • Minder fouten

Geautomatiseerde processen resulteren in minder fouten. Het handmatig verwerken van gegevens wordt verminderd, wat de kans op menselijke fouten minimaliseert. Daarnaast kan er een koppeling tot stand worden gebracht met het huidige systeem, zodat je zeker weet dat de juiste gegevens worden gebruikt.

  • Inzicht

Door processen digitaal in te richten kun je ze ook meten. Je weet hoe vaak, hoeveel, wie, wat, waar gedaan heeft. Dat zijn waardevolle inzichten die je voorheen niet had. Hierdoor ga je patronen zien, maar zie je ook wat niet binnen die patronen valt. Die uitschieters geef je aandacht, zodat je het proces verder kunt verfijnen en verbeteren.

  • Duidelijkheid

Het automatiseren van bedrijfsprocessen biedt duidelijkheid. Iedereen weet wie, waarvoor verantwoordelijk is en er kan voorspeld worden wat de toekomst biedt. Niemand hoeft eraan te denken om anderen te vertellen dat het hun beurt is om een taak uit te voeren. In een geautomatiseerde workflow volgen taken elkaar automatisch op. Daardoor is het onmogelijk om stappen te missen in de workflow. Voor elke actie of taak is te achterhalen wie en wanneer deze is uitgevoerd.

  • Gebruikerstoegang

Met behulp van workflowapplicaties kun je eenvoudig de toegang tot specifieke functies, pagina's of beheerinformatie beveiligen per gebruiker. Medewerkers hebben bijvoorbeeld alleen toegang tot specifieke onderdelen van het hele proces. Dit garandeert het proces en iedereen kan alleen de informatie zien die op hem of haar betrekking heeft, zonder dat medewerkers of workflows verzanden in een doolhof van irrelevante informatie.

Meer weten over Business Optimalisatie?

Met behulp van Business Optimalisatie kunnen de meeste vraagstukken binnen organisaties opgelost worden. Heeft jouw organisatie een bepaald vraagstuk of wil jij meer informatie over Business Optimalisatie? Meld je dan gratis aan voor onze ontbijtsessie Microsoft Power Apps op vrijdag 9 september.