IoT UPS monitoring

Weten wáár een storing zit is het halve werk. Gezonde en goed functionerende hardware is dan ook cruciaal voor bedrijven. Actieve monitoring met slimme IoT sensoren is hierbij de oplossing. Met een VTM IoT sensor in het bestaande netwerk kunnen we eenvoudig actieve monitoring uitvoeren op bedrijf kritische apparatuur en pro actief acteren op storingen.

Hardware Monitoring

Met het VTM IoT platform zijn we in staat actief te monitoren en verschillende variabelen inzichtelijk te maken.
Dit kunnen we in ons platform voor draadloze sensoren maar ook voor devices met een vaste internet verbinding.

Het VTM IoT platform is voorzien van software welke we kunnen installeren in een klantnetwerk.
Deze software zal op basis van de meegekregen instellingen zoeken naar devices die voldoen aan het profiel en de software zal vervolgens de devices uitlezen en de verkregen data in kaart brengen.

UPS monitoring

Een UPS of noodstroomvoorziening is bedrijf kritische hardware op locatie welke te allen tijde moet functioneren wanneer de reguliere stroombron wegvalt. Het is dus fijn om te weten dat een UPS (of meerdere) in de juiste conditie zijn wanneer er een beroep op gedaan moet worden.

Door realtime informatie te verzamelen van een UPS kunnen we op bepalende meetwaarden een drempel instellen. Hierdoor worden de toegewezen personen genotificeerd (middels email, sms of telefoon) als een belangrijke waarde afwijkt.
Dit maakt het zeer eenvoudig om onderhoud te plegen en de klant op de hoogte te stellen van onderhoud of een noodzakelijke reparatie.

Middels onze event pagina kun je ook eenvoudig inzien wanneer er een alarm is geweest en wanneer er onderhoud is gepleegd.

Wanneer gewenst kunnen we het VTM IoT platform middels een API eenvoudig aan externe systemen koppelen om belangrijke informatie van de UPS/klant uit te wisselen met bijvoorbeeld een ERP/CRM systeem.

Terug naar overzicht

UPSMonitoring 660x320

Deel dit artikel via:

Whitepaper Internet of Things is here to stay

Internet of Things is here to stay

Internet of Things is ‘here to stay’. In deze whitepaper leest u alles over het Internet Of Things en de mogelijkheden om IoT toe te passen binnen organisaties.

Lees verder  >>>

Vorige

VTM IoT
IoT People counting

Volgende

VTM IoT
IoT HVAC monitoring

Meer weten over onze IoT oplossingen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze IoT specialisten nemen contact met u op.