Sensoren de basis voor IoT

Elke IoT oplossing bestaat in de basis uit 3 elementen. De sensor om te meten, connectiviteit om data te versturen en het dashboard om data inzichtelijk te maken en acties te initiëren. Tijdens ons IoT event; van Sensor tot Dashboard eerder dit jaar, gingen experts in op deze verschillende elementen.

Zo ging Jasper Neuteboom, directeur van Inventeers, tijdens zijn presentatie dieper in op verschillende sensoren en meetmethoden. En op het feit dat je het eigenlijk zo gek niet kunt bedenken of het is wel te meten. Bekijk hieronder de presentatie van Jasper Neuteboom tijdens Van Sensor Tot Dashboard.


 

Tijdens van Sensor tot Dashboard liet Jasper Kuin zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van connectivteit. Tony Krijnen van Microsoft zien hoe een overzichtelijk dashboard gemaakt kan worden in Microsoft Azure.
Presentatie Jasper Kuin Presentatie Tony Krijnen


Sensoren vormen de basis voor het Internet of Things. De sensor meet data, waardoor inzichten vergaard worden. Jasper begon zijn presentatie dat er veel mogelijk is om te meten met behulp van sensoren.

Er werden voorbeelden getoond van sensoren uit de zorg- en agrisector. Middels sensoren wordt data inzichtelijk gemaakt, waardoor het mogelijk wordt om werkzaamheden te automatiseren.


Starten met IoT? Vraag de IoT Trial Kit aan!

VTM IoT Trial KitBen jij geïnspireerd door de mogelijkheden van IoT voor jouw organisatie? Neem dan contact op met VTM. Wij kijken en denken graag met jou mee voor welke bedrijfsprocessen Internet of Things van toegevoegde waarde kan zijn binnen jouw organisatie.

Neem contact op met één van onze business consultants of vraag kosteloos de IoT Trial Kit aan. Je krijgt 3 maanden lang 2 simkaarten met 100MB p/m connectiviteit, veilige verbindingen en toegang tot een management platform.

Gratis testen? Vraag kosteloos een Trial Kit aan!

 

Terug naar overzicht

Jasper Neuteboom VSTD KB

Deel dit artikel via:

Whitepaper Internet of Things is here to stay

 

Internet of Things is here to stay

Internet of Things is ‘here to stay’. In deze whitepaper leest u alles over het Internet Of Things en de mogelijkheden om IoT toe te passen binnen organisaties.

Lees verder  >>>