Equinix

World class datacenter solutions

Equinix is wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen. Equinix verbindt bedrijven met hun klanten, medewerkers en partners en beschermt, verbindt en faciliteert de digitale economie met de meest hoogwaardige datacenteroplossingen in de wereld. Equinix is actief in veertig markten, verspreid over vijf continenten.


State of art

Met tien state of art datacenters in Nederland biedt Equinix meer dan 45.000 m² aan colocatie-services. Hier maken inmiddels meer dan 1.000 organisaties gebruik van. Rond de 80% van het Internet-verkeer in Nederland loopt inmiddels via de datacenters van Equinix.

Sinds 2012 maakt de VTM Groep gebruik van het Equinix datacenter in Enschede. Dit datacenter is gevestigd in het voormalige pand van De Nederlansche Bank dat gebouwd is tijdens de koude oorlog. Daardoor heeft dit pand een aantal unieke eigenschappen.


Goudkluis

Tien 10 meter onder het pand zit de voormalige goudkluis, waar voorheen een deel van de goudvoorraad van Nederland werd bewaard. De ondergrondse goudkluis is bestand tegen een 'electro magnetic pulse' aanval. Eenvoudig vertaald: een elektromagnetische aanval waarbij er kortsluiting ontstaat.

Het pand heeft tevens een oude atoombunker. Momenteel wordt deze gebruikt als datacenterruimte. Wel zijn de vertrekruimtes nog in de oorspronkelijke staat.


Tour of Equinix's IBX EN1 Data Center in Enschede, Holland

Tour of Equinix's IBX EN1 Data Center in Enschede, Holland


Hoogst mogelijke fysieke beveiliging

Datacentra van Equinix bieden de hoogst mogelijke fysieke beveiliging. De toegang tot de serverruimten verloopt via sluizen met dubbele deuren, voorzien van badge readers om bevoegde personen te identificeren.

Voor extra gevoelige informatie zijn extra afgeschermde en geblindeerde serverruimten beschikbaar, voorzien van onder meer een kooi-in-kooi-opzet, extra hekken, beveiliging met infraroodstralen en camera’s en extra toegangscontrole.


Oplossingen

De oplossingen waarvoor VTM Groep gebruik maakt van de Equinix infrastructuur zijn;

Werkplekbeheer;
Uw digitale werkomgeving, waarin alles samen komt, van data en applicaties tot slim samenwerken.

Managed Online Back-up;
Uw bestanden automatisch, veilig opgeslagen, klaar om eenvoudig weer terug te halen in geval van een calamiteit.

Colocatie;
Uw hardware, zoals fysieke servers, ondergebracht in de veiligste en meest betrouwbare datacenters van Nederland.


Reference case Equinix IASO - Worldwide Data Center Backup Solution

Reference case Equinix IASO - Worldwide Data Center Backup Solution


Strategische samenwerking

Equinix levert de connectiviteitsinfrastructuur welke VTM Groep inzet om de ICT bij eindklanten te leveren en te beheren. De datacenters van Equinix kunnen security- en data-oplossingen direct vanuit de cloud aanbieden. Door de samenwerking met Equinix kan de VTM Groep klanten optimaal begeleiden in co-locatie en migratie naar de Cloud.

Zowel VTM Groep als Equinix varen wel bij de strategische samenwerking. Equinix levert als datacenterspecialist onder andere de verbindingen, security en opslag. De VTM Groep richt zich op de ICT- en virtuele omgevingen van de klant.

Eén van de sterke punten van de VTM Groep is hun lokale aanwezigheid. Via de Equinix infrastructuur kan gegarandeerd worden dat data veilig in Nederland blijft. De specialisaties van beide organisaties vullen elkaar daardoor perfect aan.


Kijk voor meer informatie op Equinix

 

Terug naar overzicht

Equinix

Deel dit artikel via: