Roel Helleman is begonnen als marketing manager

VTM heeft er met Roel Helleman een nieuwe enthousiaste collega bij die zijn passie voor muziek en sporten combineert met een carrière in IT en telecom. Met zijn missie om meer bewustzijn te creëren en samen met het team de kansen in de markt te grijpen, gaat hij voor blije klanten en medewerkers. Om Roel wat beter te leren kennen hebben we hem wat vragen voorgelegd waar hij hieronder antwoord op geeft. 

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond en wat je naar jouw huidige functie bij VTM heeft geleid?

De IT wereld is geen onbekende voor mij. Bijna twee jaar geleden besloot ik echter na 14 jaar IT dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Niet omdat ik IT zat was, maar mijn (enorm mooie) boek bij de organisatie waar ik destijds zat uit was. Ik zocht bewust iets buiten de IT, want ik wilde nieuwe dingen ontdekken. Dat is gelukt. Ik ben aan de slag gegaan in de recruitment als commercieel directeur. Dit met een duidelijke missie. Geen mensen schuiven, maar vanuit oprechte interesse zorgen dat enerzijds iemand werkgeluk gaat vinden. En anderzijds dat een bedrijf echt het verschil kan maken met een nieuw teamlid die past bij de organisatie. In dit jaar heb ik veel geleerd, maar het bleek toch niet te zijn wat ik ervan had gehoopt. Na dit avontuur ben ik met veel leuke bedrijven in gesprek geweest voor een nieuwe uitdaging. Onverwachts kwam tijdens die gesprekken een appje van Joeri om een bak koffie te doen. De insteek? Geen concrete vacature, maar al pratend kijken of er een match lag met de behoefte van de organisatie en mijn kracht. Na dit eerste gesprek liepen we beiden met een grote glimlach de kamer uit. Alsof het zo moest zijn.

Wat is/was je eerste indruk bij VTM?

Ik ken VTM al redelijk goed vanuit mijn vorige baan. Het is een mooie club. Trots op wat ze doen, lekker nuchter en veel passie voor techniek. En dan met name hoe ze met die techniek klanten verder kunnen helpen.

Wat is jouw doel om bij te dragen bij VTM?

We doen echt hele gave en mooie dingen voor klanten. Daar staan we alleen niet genoeg bij stil intern. En daarnaast laten we dit ook niet voldoende zien. Mijn missie is om met elkaar nog trotser te worden op wat we doen en hoe we dit doen. Dit te delen met elkaar en meer te laten zien naar buiten toe. Verder wil ik er samen voor zorgen dat we de kansen pakken die er liggen in de markt. Niet door te jagen, maar focus te hebben op blije klanten en medewerkers. Met die focus gaan we die kansen 100% verzilveren.

Wat zijn jouw hobby's of interesses buiten het werk?

Muziek en sporten zijn voor mij enorm belangrijk. Muziek is al sinds mijn 10e een enorme passie. Al ruim 17 jaar mag ik met mijn band gave optredens doen. Echt een mooie uitlaatklep. Daarnaast sport ik graag. Kiten, hardlopen en fitness. Een fit lijf is een fit koppie. En laat dat nu weer enorm belangrijk zijn om zowel thuis als op het werk lekker in je vel te zitten.

Hoe zie jij de markt voor IT, telecom en Cybersecurity?

Wacht, ik pak even mijn glazen bol. Nee, gekkigheid. De techniek heeft nog nooit zo’n vlucht genomen als nu. Zie het nieuws dat men zelfs een pauze wil inlassen op de ontwikkelingen rondom AI. Wij moeten zelf niet op die pauzeknop drukken. Er is voor veel klanten nog een hele reis te gaan voordat ze na kunnen gaan denken over AI. Het digitale fundament moet eerst staan. Een werkplek in de cloud, waarin communicatie en productiviteit slim geïntegreerd zijn. Schaalbaar, flexibel en veilig. En vooral een omgeving die de eindgebruikers brengt wat ze nodig hebben om slimmer te werken i.p.v. harder of langer. Er wordt namelijk nog te vaak vergeten dat IT maar een middel is. Kortom, meer focus op Experience Level Agreement (XLA) in plaats van de traditionele Service Level Agreement (SLA). We hebben alle expertise aan boord om de klant hierin te helpen. Kortom, we hebben een gave job 😉

Werken bij VTM?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt het je geweldig om bij onze organisatie aan de slag te gaan net als Roel? Wij zijn constant op zoek naar nieuw talent om onze teams te versterken!

Aarzel niet om eens te kijken tussen onze openstaande vacatures en wie weet mag jij binnenkort ook werken bij de toonaangevende leverancier van Telecom, IT en IoT-oplossingen en sta jij op onze website.