Maak kennis met Ekrem!

Vandaag willen wij je voorstellen aan onze nieuwe collega Ekrem. Met een indrukwekkend werkverleden en een onverzadigbare honger naar kennis, is Ekrem de persoon die je wilt hebben in je team. Benieuwd geworden naar zijn verhaal? Lees dan snel verder!

Kun je iets vertellen over jouw achtergrond en wat je naar jouw huidige functie bij VTM heeft geleid?

Mijn eerste studiekeuze was Informatie & Economie, maar deze opleiding was te veel gericht op software. Daarom ben ik destijds gestopt en ben ik overgestapt naar aardwetenschappen. Tijdens mijn studie begon ik bijlessen en examentrainingen te geven in exacte vakken, wat ik nog enkele jaren na mijn afstuderen heb gedaan. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en meer stabiliteit kwam ik terecht in de IT, een interesse en hobby van mij.

Binnen de IT heb ik me snel ontwikkeld en ruime ervaring opgedaan. Ik heb gewerkt op de servicedesk, technische helpdesk en als 3e lijn probleemoplosser. Daarnaast heb ik functies vervuld als systeembeheerder, netwerkbeheerder, systeem engineer en VOIP engineer. Ook ben ik verantwoordelijk geweest voor monitoring, hosting/DNS beheer, back-up, replicatie, rampenherstel en netwerk engineering. Het werk als netwerk engineer spreekt me vooral aan vanwege de combinatie van praktisch bezig zijn en nadenken over de beste oplossingen. 

Wat is/was je eerste indruk bij VTM?

Mijn eerste indruk was heel positief. Bij binnenkomst viel me meteen op dat er een ontspannen en fijne sfeer heerst. Dit vermoeden werd bevestigd tijdens het eerste gesprek.

Wat is jouw doel om bij te dragen bij VTM?

Mijn doel is bij te dragen aan het creëren en mogelijk aanpassen van gestandaardiseerde netwerken, oplossingen en hardware voor de klanten van VTM. Het implementeren van een standaard kan de dienstverlening van VTM verbeteren. 

Wat zijn jouw hobby's of interesses buiten het werk?

Naast mijn werk ben ik in eerste instantie co-ouder van mijn zoontje. We brengen graag tijd door samen en we houden ervan om samen dingen te ondernemen. Ik vind technologie en wetenschap heel interessant en besteed daar veel vrije tijd aan. Ik lees graag over nieuwe dingen, zoals ontwikkelingen, technologieën, ideeën en theorieën. Ik ben ook een beetje gefascineerd door getallen. Hiernaast probeer ik in beweging te blijven, maar dat is soms lastig met zoveel interesses. 

Hoe zie jij de markt voor IT, telecom en Cybersecurity?

Ik vind dit een van de belangrijkste markten in de moderne wereld, en daarom wil ik graag een carrière in de IT. IT is niet meer weg te denken uit ons leven en ik denk dat we steeds meer afhankelijk worden van IT in de economie. Daarom denk ik ook dat banen in onze sector als laatste zullen worden overgenomen door geautomatiseerde processen en toekomstige slimme technologieën.

Welkom aan boord Ekrem!

We zijn erg blij dat Ekrem ons team komt versterken. We kijken uit naar een prettige samenwerking en vele succesvolle projecten. We wensen je veel succes en plezier bij VTM!

Wil je ook werken bij VTM? Bekijk dan onze vacatures op onze website. Wie weet word jij onze volgende nieuwe collega!