ISDN verdwijnt

KPN gaat het aanbod voor traditionele telefoniediensten (PSTN / ISDN) moderniseren of vervangen door toekomstvaste alternatieven. Dat betekent onder andere dat de dienstverlening van het ISDN-netwerk stopt.

Per september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn. Voor ISDN15/20/30 continueert KPN vooralsnog de dienstverlening en blijft deze tenminste tot 1 januari 2021 ondersteunen.


ICTTV.online; ISDN verdwijnt. Wat nu?

ICTTV.online, een nieuw online video platform op het gebied van ICT en Telecom, heeft over het verdwijnen van ISDN een thema aflevering gemaakt. Wat zijn de gevolgen van het einde van ISDN en wat komt er allemaal bij kijken?

VTM heeft aan deze uitzending een bijdrage geleverd. Bekijk de hele aflevering op ICTTV.online of kijk op ISDN stopt voor meer informatie.


Randolph de Bruijn, Operationeel Manager Telefonie & Networking bij VTM, in gesprek met Jeroen Smits over het verdwijnen van ISDN.


Het alternatief voor ISDN: VoIP

ISDN wordt volledig vervangen door internetbellen, ook wel bekend als VoIP. Met de alternatieven voor het ISDN-netwerk gaat u een nog betere kwaliteit ervaren. In de meeste gevallen zijn deze ook goedkoper dan ISDN. Met VoIP ervaart u een betere belkwaliteit en meer communicatiemogelijkheden.

Lees verder in ons VoIP kennisdossier over de mogelijkheden van VoIP.

 

Terug naar overzicht

Volgende

Wat is Hosted Telefonie
Wat is Hosted Telefonie?