Dag ISDN, hallo VoIP

Waarschijnlijk heeft u al voorbij zien komen dat KPN actief bezig is met het uitfaseren van ISDN. Per 1 september 2019 zijn enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN netlijnen volledig uitgefaseerd. U bent aan zet, maar wat is het alternatief?

ISDN is een vorm van digitale telefonie. Als opvolger van analoge telefonie (POTS) 20 jaar geleden een enorme stap vooruit. Over dezelfde telefoonlijn konden gelijktijdig meerdere telefoongesprekken en datadiensten gevoerd worden. We zijn echter weer toe aan de volgende stap vooruit.

Het einde van het ISDN-tijdperk komt niet onverwacht. ISDN is relatief duur, zeker ten opzichte van nieuwe technologieën zoals het goedkopere en veelzijdigere Voice-over-IP (VoIP). Het gebruik van ISDN inmiddels sterk af, reden voor KPN om definitief te stoppen met traditionele telefoniediensten als PSTN en ISDN en deze te vervangen door toekomstvaste alternatieven.

Wat is het alternatief voor bellen via ISDN?

In Nederland gebruiken nog veel bedrijven ISDN. Deze ontwikkeling heeft dus invloed op de communicatie van veel bedrijven. Terwijl telefonie niet iets is waar bedrijven zich dagelijks mee bezighouden. Met de aangekondigde uitfasering zullen ze echter wel moeten. U bent aan zet.

Tegelijk levert deze ontwikkeling nieuwe kansen op. Een goed alternatief voor ISDN is de hiervoor al genoemde VoIP-technologie. Een inmiddels volwassen geworden technologie en al jaren net zo stabiel als ISDN. Niet verwonderlijk dat het aandeel VoIP-telefonie de laatste jaren hard groeit.

Waarom overstappen op VoIP-telefonie?

Door nu al over te stappen op VoIP heeft u nog genoeg tijd om te migreren naar een nieuwe telecomomgeving. Maar er zijn meer pluspunten. VoIP-telefonie is zeer flexibel, u kunt meerdere diensten over één aansluiting combineren en het is goedkoper dan ISDN. Overstappen op VoIP gaat u in vrijwel alle gevallen geld besparen. Een eigen telefooncentrale op locatie is bijvoorbeeld niet meer nodig. Kosten voor aanschaf, onderhoud en beheer daarvan komen direct te vervallen.

Ook biedt VoIP-telefonie veel extra functionaliteit. Te denken valt aan doorschakelingen, menu’s, voicemails, gespreksopname, routering van binnenkomende telefoontjes en veel meer. Tegelijk bent u altijd verzekerd van de nieuwste software en updates.

Kies voor de betrouwbaarheid van een specialist

VoIP is met recht een volwaardig alternatief voor ISDN. Het is veelzijdiger en goedkoper. Het is aan te raden om te kiezen voor een specialist die voor uw organisatie alles kan regelen op het gebied van VoIP-telefonie. Een specialist kent uw organisatie, denkt met u mee en kan u beter begeleiden in wat voor uw organisatie de beste oplossing is.

Wilt u meer weten over de overzetting van ISDN naar VoIP-telefonie? De VTM Groep helpt u graag!


Gerelateerde artikelen

Terug naar overzicht

Einde ISDN 3

Deel dit artikel via:

Bellen in de Cloud

Lees alles over het gemak, de voordelen en de flexibiliteit van bellen in de Cloud in onze whitepaper.

Bekijk whitepaper

 

VoIP Kennisdossier

Volledig 'in control' en altijd bereikbaar zoals u dat wilt! Lees alles over Voice-over-IP en de mogelijkheden voor uw organisatie.

VoIP kennisdossier

Volgende

VoIP
De voordelen van zakelijk VoIP