IoT Vulgraad monitoring

Vuilnisbakken, ondergrondse containers en opslagtanks...
Ooit raken ze leeg of vol maar dat is vaak van buitenaf niet zichtbaar. Met de IoT Vulgraad monitoring word je tijdig gealarmeerd wanneer een vooraf bepaalde leeg- of vol waarde bereikt wordt.

Half leeg of half vol?

Er zijn diverse soorten en maten opslagtanks. Vaak is van buitenaf niet te zien of af te lezen hoeveel inhoud er nog beschikbaar is. Dit heeft als gevolg dat er een zeer nauwe administratie bijgehouden moet worden en wanneer dit niet gedaan word, wordt er misgegrepen omdat de opslag leeg is.

Om efficiënt te kunnen plannen, tijd te besparen en altijd zeker te zijn van een gevulde opslag is actieve vulgraad monitoring de oplossing.

Wat word er gemeten?

Middels een ultrasoon of een laser sensor word er een afstand gemeten.
Per uniek object kunnen we de afstand vertalen naar vulgraad. Hierdoor kunnen we bij het bereiken van een bepaald percentage alarmen instellen.
Zo kan er bijvoorbeeld een notificatie worden verstuurd zodra een tank voor 50% leeg is, en zal er niemand meer voor een lege voorraad staan.

Door de historische data kun je deze door de tijd heen met elkaar gaan vergelijken. Hierdoor herken je eenvoudig trends en ben je instaat een zeer efficiënte planning te maken.

Eenvoudig trends herkennen en data vergelijken met eerdere periodes.

Terug naar overzicht

vulgraad Usercase artikelen 900x600 1

Deel dit artikel via:

Whitepaper Internet of Things is here to stay

 

Internet of Things is here to stay

Internet of Things is ‘here to stay’. In deze whitepaper leest u alles over het Internet Of Things en de mogelijkheden om IoT toe te passen binnen organisaties.

Lees verder  >>>

Volgende

smartcity Usercase artikelen 900x600
IoT Smart City

Meer weten over onze IoT oplossingen?

Vul onderstaand contactformulier in en onze IoT specialisten nemen contact met u op.

* verplichte velden