VPN

Een VPN (Virtual Private Network) verbinding is een virtueel privénetwerk, waarbij een privénetwerk gecreëerd kan worden met de infrastructuur van een publiek netwerk. Via internet wordt een beveiligde verbinding gemaakt tussen verschillende lokale netwerken en/of computers.


Aandachtspunten VPN

Door het gebruik van een VPN is het mogelijk om op een veilige manier data uit te wisselen tussen verschillende computers en netwerken en kunnen 2 of meerdere LAN's met elkaar verbonden worden.

Hierbij zijn de volgende aandachtspunten belangrijk om in acht te nemen:

  • Beveilig uw netwerk

    Een Virtual Private Network (VPN) is een manier om via een beveiligde verbinding te communiceren tussen verschillen vestigingen en/of systemen. Hierbij is de vertrouwelijkheid van de data gewaarborgd. Hoewel dit een beveiligde verbinding is adviseren wij de VPN te behandelen als een “niet vertrouwd” netwerk en hier uw reguliere beveiligingsbeleid op toe te passen. Denk hierbij onder andere aan een firewall en accesslists.
  • Dead Peer Detection

    Wanneer u gebruik maakt van een VPN zorgt de “Dead Peer Detection” door middel van een speciaal mechanisme ervoor dat de router of firewall via een vast schema kijkt of de andere kant nog antwoord geeft om zo een eventuele “spooktunnel” te voorkomen. Vervolgens wordt bij een eventuele “spooktunnel” opnieuw het initiatief genomen om deze “up” te krijgen. Hierdoor wordt voorkomen dat na een reboot of onderhoudswerkzaamheden een tunnel niet automatisch “up” komt. Ons advies is om de Dead Peer Detection altijd aan de zetten.

IP-VPN

VTM kan de volledige inrichting van uw LAN (Local Area Network) verzorgen. Het verbinden van filialen, locaties en thuiswerkers regelt u eenvoudig en veilig via onze VPN oplossingen. Creëer een privaat netwerk, ideaal voor alle bedrijfskritische applicaties.

Creëer uw eigen betrouwbare netwerk

Benieuwd naar VPN mogelijkheden op uw locatie?

Neem contact met ons op, onze specialisten bespreken graag met u de mogelijkheden betreffende uw eigen netwerk.

Vul hiernaast het formulier in of neem contact op met onze Business Servicedesk;  0174 52 73 20  of  info@vtmgroep.nl

* verplichte velden