APN's & VPN's

Private APN

Het dataverkeer van de simkaarten welke gebruik maken van een Private APN wordt gescheiden van dataverkeer van andere gebruikers van het mobiele netwerk. Hierdoor is een hoge mate van veiligheid en beschikbaarheid gegarandeerd. Hoewel de technische inrichting per Private APN verschilt zijn er in grote lijnen 3 varianten te onderscheiden.

Private APN + Publiek Internet

Standaard kan een mobiele terminal verbinding maken met een centrale server door beide systemen aan te sluiten op het publieke internet. Dit kan met behulp van een standaard GPRS- of UMTS-abonnement. Met het gebruik van een Private APN word het mobiele terminal (device) aangesloten op het publieke internet via een Private APN. Hierop vind monitoring en beveiliging via het M2M Control Center plaats. De Mobiele terminals (devices) worden met één enkel publiek IP adres naar het publiek internet gerouteerd.

De veiligheid hiervan is voor de meeste M2M-toepassingen voldoende, maar heeft u te maken met bedrijfskritische of gevoelige data, dan is het gebruik van een beveiligde-VPN  een goede optie.

Private APN + Internet-VPN

Met behulp van een Internet-VPN (Virtual Private Network) wordt al het verkeer van de simkaarten gecodeerd en doorgestuurd naar het back-end systeem. Zo kan de server op een veilige manier via het publieke internet worden benaderd door de mobiele devices. De mobiele terminals (devices) worden aangesloten op het Mobiel Radio netwerk via een Private APN. Vervolgens word het dataverkeer middels een VPN verbinding over publiek internet afgeleverd op uw Back-End server.

Private APN + IP-VPN / E-VPN

Een Private APN in combinatie met een IP-VPN / E-VPN is een directe, beveiligde en gesloten verbinding tussen een mobiel netwerk en het hostsysteem, geheel buiten internet om. Met de gebruik van een Private APN + IP-VPN / E-VPN word de mobiele terminal (device) aangesloten op het Mobiele Radio netwerk via een Private APN. Vervolgens word het dataverkeer middels een IP-VPN / E-VPN verbinding over een private line, of private netwerk als Epacity of One afgeleverd op de Back-End server.

Visual

Onderstaand de 3 verschillende routes gevisualiseerd.

Uw oplossing

Afhankelijk van de eisen en de toepassing zijn er diverse mogelijkheden om dit betrouwbaar en veilig in te regelen. Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw organisatie.

Terug naar overzicht

beschermen en beveiligen mobiele telefoon

Deel dit artikel via:


Secure your Business

Uw digitale veiligheid is onze core business

De Cyber Security diensten van VTM faciliteren in het meest veilige gebruik van uw informatie en communicatiediensten.

Cybersecurity van VTM

Vorige

Aandachtspunten VPN
Aandachtspunten VPN

Volgende

APN Access Point Name Structure
Uitleg over het gebruik van APN's