"Meer grip op de werkstations"

Tradiro, een uitzendbureau actief in de regio Rotterdam en Westland, is een snel groeiende organisatie. Deze snelle groei doet iets met de structuur van de organisatie. Doel was om centraal werkplekbeheer te realiseren, waardoor de klant sneller kan schakelen in het geval van nieuwe medewerkers of een wisseling daarin.

De Moderne Werkplek op basis van Microsoft 365 en VTM Grip is een mooie, complete werkplekoplossing voor de klant. Hierdoor kan de klant vanuit één centrale beheersbare omgeving alle werkplekken beheren.

Azure Active Directory

De uitrol hiervan is volledig geautomatiseerd vanuit Azure AD. Door middel van AutoPilot kon een groot deel van de applicaties automatisch uitgerold worden, wat veel tijd en handelingen scheelde op locatie bij de klant.

“We hebben nu een goede structuur voor de toekomst. We hebben meer controle over de werkstations. Dit geeft rust in de organisatie.”


“Het liefst zijn wij zo veel mogelijk bezig met onze klanten en uitzendkrachten, en zo min mogelijk met administratieve taken. Dat leidde er echter toe dat veel collega’s niet op de juiste manier om gingen met hun PC. Denk aan vergeten wachtwoorden, problemen met printers en andere problemen op het werkstation. Ook hadden we regelmatig te maken met niet afgesloten werkstations, zodat updates niet werden geïnstalleerd.”

Meer grip

We wilden meer grip op de werkstations. Ik wilde zelf de regels kunnen bepalen en minder wachtwoorden per gebruiker, maar wel het security level verhogen. Geen uitwisseling meer van wachtwoorden, wat ook nog regelmatig voorkwam, maar overgaan op 2staps-verificatie.

Bij elke nieuwe gebruiker liep ik altijd tegen de vraag: Welke applicaties en rechten ect moeten we instellen. We werkten met local accounts op de werkstations. Wanneer medewerkers uit dienst gingen of in dienst kwamen moesten handmatig userprofielen aangemaakt worden. Hierdoor waren we erg lang bezig om de gebruiker juist in te stellen.

Windows Autopilot (WAP)

In samenwerking met VTM zijn we gemigreerd naar Azure Active Directory middels Windows Autopilot (WAP), inclusief SSO (Single Sign On) voor verschillende applicaties en MFA (Multi Factor Authentication). Met Windows Autopilot zijn je zakelijke laptops en desktops rechtstreeks uit de doos klaar voor gebruik. Met AutoPilot worden de Windows apparaten voorzien van de applicaties en updates van een specifiek gebruikersprofiel. Tradiro beheert deze gebruikers en devices centraal via een eigen Intune (Azure) omgeving.

Herinstallatie van werkstations is niet nodig, want alle applicaties en instellingen worden via AutoPilot als één update uitgevoerd. Dat scheelt veel tijd, plus hierdoor kunnen we de veiligheid waarborgen en tegelijk het gebruikers gemak verhogen. Diverse van onze applicaties hebben een koppeling met Microsoft SSO, door dit te introduceren hebben we het aantal wachtwoorden per gebruiker kunnen verminderen. Daarnaast hebben we een standaard profiel voor het instellen van alle gebruikers. Bij een nieuwe gebruiker kunnen we hierdoor veel sneller schakelen.


Tradiro


Site survey

Een dergelijk traject start met een uitgebreide site survey, ofwel klantinventarisatie. VTM kon hierdoor adequaat acteren en de werkstations upgraden naar de ons geadviseerde specificaties. Omdat alles in één keer goed moest gebeuren is veelvuldig getest met de uitrol. Bedrijfsspecifieke applicaties kunnen bijvoorbeeld niet altijd op eigen regie uitgevoerd worden. Dat moet samen met de leverancier ingepland worden.

Tijdwinst

Met de Windows Autopilot is enorm veel tijdwinst geboekt. We hebben nu een goede structuur voor de toekomst. We hebben meer controle over de werkstations, gebruikers vergeten hun wachtwoord minder. Dit geeft rust in de organisatie. Ook zijn we bezig met de migratie naar AFAS Flex, waarbij VTM ons ook ondersteunt. Azure AD geeft hiervoor een mooie basis om door te kunnen bouwen met Power BI.


Lees ook:

Terug naar overzicht

tradiro

Deel dit artikel via:
8

Tradiro BV

Deskundigheid: 8
Klantgerichtheid: 8
Communicatie: 8

Tevreden over de samenwerking?

Zeer tevreden

Tevreden over de oplossing?

Zeer tevreden

Beveelt u VTM Groep aan?

Ja

Samenvattend uw totaalervaring:

Het traject begon met een vooropname. Hierin hebben we de huidige en de beoogde situatie besproken. Helaas wel enige vertraging opgelopen, maar uiteindelijk is een mooi product afgeleverd, wat ervoor heeft gezorgd dat ik erg tevreden terug kijk op het project.