Wat is Windows Autopilot?

Windows Autopilot vereenvoudigt installatie en configuratie van nieuwe Windows 10 apparaten. Windows Autopilot helpt bedrijven in het sneller uitrollen van Windows 10 op werkstations, inclusief applicaties. Het stelt gebruikers in staat de installatie van een Windows 10-apparaat zelf te doen.


Kant en klaar, klaar voor gebruik

Haal je Windows-apparaat uit de doos en zet het aan. Windows Autopilot configureert het in enkele stappen vanuit de cloud. Implementeren zonder gedoe, betere gebruikerservaring en eenvoudige installatie.

De installatie en configuratie is eenvoudig af te stemmen op basis van aangemaakte profielen en die profielen aan de apparaten van je organisatie toe te wijzen.


Zonder tussenkomst van IT

Systemen worden vanuit de fabriek geleverd, voor geïnstalleerd met Windows. Bij de eerste keer opstarten volgt de OOBE (Out-of-box experience) configuratie (taal, gebruiker, account, aanmelden, etc.). Autopilot loopt automatisch een groot deel van deze keuzes af, op basis van toegekend profiel. Zodoende kan het apparaat direct bij de eindgebruiker afgeleverd worden, zonder tussenkomst van IT-beheer.


Centraal werkplekbeheer vanuit Microsoft Intune

Middels Autopilot wordt een systeem direct op Azure aangemeld, waarna er vanuit Intune centraal verdere applicatie(s) en/of configuratie(s) uitgerold kunnen worden. Intune werkt als centrale beheeroplossing voor de werkplekken, handmatig installeren van applicatie(s) en userprofielen bij elk nieuw en/of bestaand werkstation behoort tot het verleden.

Behalve installatie van applicaties kunnen vanuit Intune namelijk ook toegangsrestricties, instellingen en rechten doorgevoerd worden. Zo wordt centraal een omgeving opgezet, waarbij een nieuw werkstation geheel geautomatiseerd (en gestandaardiseerd) wordt ingericht. Dit zorgt voor standaardisering van gebruikersprofielen en bespaart tijd bij installatie van elk werkstation.

 • Eenvoudiger voor eindgebruiker

  Windows Autopilot maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om nieuwe apparaten te installeren, zonder inbreng van de IT-afdeling.

 • Ondersteuning voor bestaande apparaten

  Implementeer eenvoudig de nieuwste versie van Windows 10 op bestaande apparaten, met geïnstalleerde apps en gesynchroniseerde profielen, zodat gebruikers meteen door kunnen met hun werk.

  Er komt geen herinstallatie aan te pas, want alle applicaties en instellingen worden via Autopilot als één update uitgevoerd.

 • Nauwkeurige implementatie

  Windows Autopilot biedt de mogelijkheid om Windows 10-apparaten vooraf in te richten, zodat ze volledig geconfigureerd en klaar voor gebruik zijn voor organisaties en gebruikers.

 • Veiliger voor uw bedrijf

  Op één centraal punt kan het beveiligingsbeleid bepaald en uitgerold worden over al jouw bedrijfssystemen. Hierdoor is met Windows Autopilot jouw bedrijf een stuk veiliger.


Meer weten over de mogelijkheden van Windows Autopilot voor jouw organisatie?
Neem dan zeker contact met ons op.

Of lees de klantcase bij Tradiro waar de klant is gemigreerd naar Azure Active Directory middels Windows Autopilot (WAP).


Windows Autopilot

 

Terug naar overzicht

Windows Autopilot

Deel dit artikel via:

Whitepaper - Modern Workplace

De Modern Workplace gebaseerd op Microsoft 365 is de meest geavanceerde werkplekoplossing die momenteel voor handen is. 

Lees het in onze whitepaper.

Whitepaper modern workplace

Download whitepaper

Volgende

Voorbeeld opzet penetration test (pentest)