Inmarsat's I-6 F2 geostationary satellite

De Inmarsat I-6 F2 is bijna zo groot als een dubbeldekkerbus en met een zonnepaneel 'spanwijdte' groter dan een Boeing 767. De I-6 F2 zal in Q1 2023 worden gelanceerd door SpaceX vanuit Cape Canaveral, Florida, VS. Het volgt zijn 'tweeling' I-6 F1, die in december 2021 door MHI in Japan werd gelanceerd.

De I-6-serie satellieten zijn de meest geavanceerde commerciële communicatiesatellieten ooit en werken 36.000 km (22.500 mijl) boven de aarde en worden bediend vanuit het controlecentrum van Inmarsat in Londen, VK.

Meer informatie over satelliet diensten 

Thermische vacuümtests (07 Apr 2022)
De satelliet is gemaakt door Airbus Defence and Space in Stevenage en Portsmouth in het Verenigd Koninkrijk, voorafgaand aan de eindmontage en tests in Toulouse, Frankrijk. De I-6 F2 wordt gedurende enkele maanden grondig getest. De diameter van de afgebeelde Airbus-testkamer is 10 meter, ongeveer zo hoog als een gebouw van vier verdiepingen, en het is in staat extreme temperaturen te creëren van -173 Celsius tot 120 Celsius (-279 tot 248 Fahrenheit), inclusief snelle cycli en lange duur (30 dagen) temperatuurplateaus om de extreme omstandigheden van de ruimte te simuleren.

large satellite entering a tunnel chamber with two technicians in lab coats

Terug naar overzicht

Vorige

Inmarsat satelliet 1
VTM neemt satellietcommunicatie dienstverlening Yes Telecom over

Volgende

Inmarsat Elera
Wat is het Inmarsat ELERA netwerk