Wat is het Inmarsat ELERA netwerk

Inmarsat ELERA is 's werelds meest betrouwbare, veerkrachtige en technologisch geavanceerde L-band satellietnetwerk. Het maakt baanbrekende technologieën mogelijk voor de autonome transport, UAV's (Unmanned Aerial Vehicle), Internet of Things, oceaanmonitoring en ondersteuning van groenere energie.

Via het Inmarsat ELERA netwerk worden BGAN (Broadband Global Area Network)FleetBroadband en SwiftBroadband spraak en data, Internet of Things en machine-to-machine (M2M) geleverd. Met de komst van 5G en de verbonden IoT-wereld, waar miljarden apparaten met elkaar zijn verbonden, speelt satellietcommunicatie een belangrijke rol bij het transformeren van de manier waarop we leven en werken. Door de dekking en nieuwe mogelijkheden uit te breiden naar zee, lucht, platteland en afgelegen gebieden om een wereldwijde digitale samenleving mogelijk te maken. 

Het netwerk bestaat uit een vloot van Inmarsat-4 (I-4) satellieten en heeft 's werelds eerste wereldwijde 3G mobiele netwerk tot stand gebracht. De eerste drie I-4's werden gelanceerd tussen 2005 en 2008. Omdat elke satelliet tot 19 brede stralen en meer dan 200 smalle puntstralen genereert, introduceerde de I-4s naadloze hogesnelheidsconnectiviteit naar alle uithoeken van de wereld. In 2013 lanceerde Inmarsat de Alphasat als aanvulling op de I-4-vloot, met dekking binnenEuropa, het Midden-Oosten en Afrika en met nieuwe mogelijkheden. Zo is 50 procent meer L-bandspectrum toegankelijk en bijna 20 procent meer mobiele communicatiekanalen.

Inmarsat blijft het ELERA smalbandnetwerk ontwikkelen en innoveren om te voldoen aan de wereldwijde, mobiele connectiviteitsbehoeften, nu en in de toekomst. ELERA biedt de hoogste L-bandsnelheden die beschikbaar zijn voor klanten, kleinere, goedkope terminals en wordt ondersteund door satellieten, Inmarsat-6 F1 en F2.

Deze hybride satellieten van de zesde generatie zijn uniek omdat ze zowel ELERA (L-band) als Global Xpress (Ka-band) payloads bevatten en ondersteunen een nieuwe golf van functies, evenals wereldwijde veiligheids- en missiekritieke diensten tot ver in de jaren 2030 en daarna. 

Terug naar overzicht

Volgende

Danny Den Hollander NIST framework
Cybersecurity Framework

Heb je vragen over satellietcommunicatie diensten?

Vul onderstaand contactformulier in, wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

* verplichte velden