Wat is het Inmarsat Global Xpress netwerk

Global Xpress (GX), actief in de Ka-band, is het eerste en enige snelle mobiele breedbandnetwerk dat naadloos de hele wereld overspant. De GX1-GX4-satellieten zijn gebouwd door Boeing, op basis van hun krachtige 702HP-platform. De wereldwijde commerciële dienst begon in december 2015

GX5 - een Very High Throughput Satellite (V-HTS) gebouwd door Thales Alenia Space - levert meer capaciteit dan de hele GX1-GX4-vloot samen. Het werd in november 2019 gelanceerd om te voldoen aan de groeiende vraag in Europa en het Midden-Oosten, met name naar wifi in de luchtvaart en commerciële maritieme diensten .

De toekomst van Global Xpress

GX6A & 6B
De geavanceerde Ka-band payloads op de zesde generatie satellieten – GX6A & GX6B – vergroten de dekking van Global Xpress verder. Met gerichte spotbeams die een grotere capaciteit leveren. Payload houdt in dat data over een computernetwerk wordt getransporteerd. 

GX7, 8 & 9
De volgende generatie Global Xpress-satellieten, die vanaf 2023 gelanceerd zal worden, betekent een stapsgewijze verandering in de evolutie van de mogelijkheden, capaciteit en wendbaarheid van GX.

De door software gedefinieerde satellieten, elk met ongeveer twee keer de totale capaciteit van het gehele huidige GX-netwerk, creëren tegelijkertijd duizenden onafhankelijke stralen van verschillende groottes, bandbreedte en vermogen die in realtime opnieuw worden geconfigureerd en verplaatst over de hele wereld. 

GX10A & GX10B
Voor luchtvaartmaatschappijen die de kortst mogelijke vliegroutes willen, koopvaardijvloten en energiebedrijven die profiteren van een betere toegang, was het gebrek aan betrouwbare connectiviteit in het hoge noorden een barrière. Twee multi-beam, high-throughput payloads – GX10A en 10B – opereren in zeer elliptische banen (HEO). Zo wordt gezorgd voor continue dekking en wordt de mogelijkheid geboden om de capaciteit in realtime naar gebieden met de grootste vraag te sturen.

GX10A & 10B, 's werelds eerste en enige mobiele breedband payload voor het noordpoolgebied, integreert naadloos in het bestaande en geplande GX-netwerk en is volledig compatibel met huidige en toekomstige GX-terminals. De satellieten die de GX-ladingen dragen, zullen worden gebouwd door Northrop Grumman Innovation Systems en zullen naar verwachting in 2022 worden gelanceerd.

Terug naar overzicht

Volgende

Danny Den Hollander NIST framework
Cybersecurity Framework

Heb je vragen over satellietcommunicatie diensten?

Vul onderstaande contactformulier in wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.

* verplichte velden