Tariefswijziging Inmarsat C

Onlangs heeft Inmarsat een tariefswijziging aangekondigd. In dit artikel nemen wij jou mee in wat je moet weten met betrekking tot de nieuwe tarieven.

Waarom worden de tarieven duurder?

Inmarsat wil altijd de beste producten en diensten leveren, waardoor zij van tijd tot tijd de tarieven verhogen. De aanpassingen die Inmarsat C heeft doorgevoerd, hebben al geleid tot een betere doorlooptijd van ondersteunende diensten in noodsituaties. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat er waardevolle tijd bespaard wordt tijdens de opsporings- en reddingsacties.

Wat voor wijzigingen zullen er plaatsvinden?

  • Na een recente prijsherziening van alle diensten zullen de Inmarsat C Network Access Fees (NAF) verhoogd worden voor alle terminals die Inmarsat Solutions als hun PLESO hebben geselecteerd in 2023. Deze timing is in lijn met zakelijke budgetteringscycli, zoals gevraagd door de partners en klanten.
  • Inmarsat zal ook de Inmarsat C airtime tarieven, die via Inmarsats Land Earth Station werken, licht verhogen.
  • Voor Inmarsat C terminals, die Inmarsat Solutions heeft aangewezen als hun Accounting Authority (AA), per 31 december 2023 zal Inmarsat stoppen met het in rekening brengen van de AA Yearly Fee.
  • Ook zullen de maandelijkse kosten van eventuele Land Earth Stations (LES) van derden worden opgenomen in jouw facturen tegen de tarieven van de LES, zonder verdere kosten van Inmarsat.

Wat worden de nieuwe tarieven?

Om inzicht te krijgen in de nieuwe tarieven verwijzen wij je graag naar het volgende kennisbank artikel: Tariefswijziging Inmarsat C per 1 januari 2023

Heb je vragen over de prijsverhoging?

Mocht je na aanvang van dit artikel vragen hebben, vul dan het onderstaande contactformulier in.

* verplichte velden