OpenVPN Cloud 

De OpenVPN Cloud is een cloud gebaseerde beveiligde connectiviteits dienst. Met OpenVPN Cloud wordt het koppelen van locaties, gebruikers en devices op fysiek andere locaties eenvoudig geregeld.

Met de OpenVPN Cloud krijg je eenvoudig en beveiligd toegang tot routers, switches en SCADA systemen. De OpenVPN Cloud creëert een beveiligde OpenVPN "wolk" waar nodes, clients en back-end systemen aan gekoppeld kunnen worden. Het maakt diagnostiek op afstand, overdragen van bestanden, snelle en beveiligde verbindingen mogelijk.

Veel klanten creëren complexe constructies voor het realiseren van VPN oplossingen. Dit is waar de OpenVPN Cloud een prachtige oplossing biedt. Het werkt als een centraal toegangspunt waar gebruikers en locaties kunnen communiceren middels een eigen virtueel private netwerk (VPN).

De OpenVPN Cloud is een zogenoemde “managed” dienst.

Belangrijkste voordelen van OpenVPN Cloud:

 • Veiligheid;

  Het dataverkeer van de verschillende objecten welke gebruik maken van OpenVPN wordt gescheiden van dataverkeer van andere gebruikers van het openbare internet middel end-to-end encryptie. Hierdoor is een hoge mate van veiligheid en beschikbaarheid gegarandeerd. OpenVPN biedt geavanceerde VPN en encryptie mogelijkheden voor extra zekerheid en beveiliging.
 • Eerlijke afrekening;

  De OpenVPN dienstverlening hanteert eerlijke afreken methoden. Zo betaald u nooit meer dan nodig. Zo wordt IP verbruik afgerond per 1kB.
 • Wereldwijde oplossing;

  De OpenVPN oplossing is wereldwijd te gebruiken. In alle landen kan gebruik worden gemaakt van meerdere lokale netwerken, hierdoor is de continuïteit en beschikbaarheid van uw oplossing optimaal.
 • Ongeacht de drager;

  Het maakt niet uit of uw objecten via Simkaarten, Glasvezel, WiFi of ander type dragers verbonden worden. Zolang uw apparaat het OpenVPN protocol ondersteund kunt u altijd en overal beveiligd apparaten en locaties verbinden.
 • Vaste IP adressen;

  Met OpenVPN krijgt u kosteloos vaste interne IP adressen binnen uw VPN. Hierdoor zijn apparaten eenvoudig uniek te adresseren en toch veilig afgesloten van het publieke domein. Zij zijn dus beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

Beveiligde dataverbinding

OpenVPN is de standaard waarmee een beveiligde dataverbinding in de vorm van een Virtueel Particulier Netwerk (VPN) kan worden opgezet. OpenVPN versleutelt de communicatie door middel van het Transport Layer Security-protocol (TLS).

Voor de transmissie wordt TCP of UDP gebruikt. Hierdoor ondervindt men minder problemen met netwerken die bepaalde VPN-protocollen niet goed ondersteunen of blokkeren.

Meer weten over OpenVPN Cloud van VTM?


Vul onderstaande contactformulier in en onze Telecom-specialisten nemen contact op met je. 

* verplichte velden