Phising voorkomen

Hoe kun je als organisatie problemen door phishing voorkomen?

Phishing kan voor grote financiële schade zorgen bij bedrijven en organisaties. Phishing is een vorm van internetfraude, waarbij mensen worden benaderd met een nep e-mail. De e-mail lijkt van een te vertrouwen partij te komen, zoals een bank, bekende winkelketen of overheidsinstelling. Via een link in de nep e-mail wordt geprobeerd om een inlognaam, wachtwoord of bepaalde financiële gegevens te bemachtigen van de ontvanger van de e-mail. Als de fraudeur beschikking heeft over de gegevens, kan bijvoorbeeld een bankrekening geplunderd worden of worden er aankopen met een creditcard gedaan. Hoe kun je als organisatie voorkomen dat je slachtoffer van phishing wordt?


Hoe kan VTM voor phishing bescherming zorgen?

Cybersecurity ICTDe beste phishing bescherming is bewustwording bij alle medewerkers die bedrijfsmatig e-mails ontvangen. Daarnaast is het van belang om de IT-infrastructuur dusdanig in te richten, dat phishing e-mails zo weinig mogelijk kans krijgen om door te dringen en tijdig ontdekt worden. Zo wordt voorkomen dat een dergelijke e-mail bij een medewerker terechtkomt en schade kan berokkenen. VTM kan hierbij ondersteuning bieden. Zo kunnen wij een phishing simulatie uitvoeren in jouw organisatie. Dit kan een confronterende test zijn, want zo kom je erachter waar de zwakke schakels en gevoeligheden in de organisatie aanwezig zijn. Dit is ook de bedoeling van onze simulatie, met inzicht is de phishing bescherming te verbeteren.

Hoe voorkom je phishing?

Hoe voorkom je phishing, is een belangrijke vraag in veel organisaties. Het probleem bij phishing, is dat je moet vertrouwen op de kennis van je medewerkers. Als je medewerker zich laat verleiden om op een link te klikken, dan merk jij als organisatie daar de gevolgen van. Goede voorlichting aan de medewerkers geven hoe ze phishing e-mail kunnen herkennen is essentieel. Voer ook een procedure in, dat als een medewerker bedenkingen heeft bij een e-mail, hij of zij direct contact opneemt met de ICT afdeling. Phishing voorkomen doe je als organisatie dus niet alleen, maar samen met al je medewerkers.


Secure your Business

Cybersecurity is een breed begrip. Het omvat onderwerpen als fysieke beveiliging, hardware, risico analyses, medewerkers, wet en regelgeving, etcetera. Vaak zien we dat organisaties niet weten welke risico’s ze lopen, wat ze hiermee moeten, laat staan waar ze moeten beginnen. Wilt u meer weten over cyberbeveiliging voor uw organisatie, wij gaan graag met u in gesprek!

Neem contact met ons op


Bezoekers van deze pagina bekeken ook:

VTM, professionals in

icon ICT

IT

Moderne IT oplossingen waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

icon Telecom

TELECOM

First class telefonie, internet en ip-vpn oplossingen.

icon IoT

IoT

Ultra moderne, betrouwbare én veilige Internet of Things oplossingen.

icon Cybersecurity

CYBERSECURITY

24/7 Security operations, security platform en multi-layer defense.

0+

Geweldige klanten

0

NPS klanttevredenheid

0

Dedicated professionals

8.7

Onze 1100+ klanten
waarderen ons met
gemiddeld een:

Lees alle reviews


VTM - professionals in ICT, Telecom, Cybersecurity, Internet of Things (IoT) en ERP business optimalisatie