"Het beheer van de systemen is nu veel eenvoudiger"

Projectbureau MediaCenter Rotterdam is communicatiespecialist voor online of offline campagnes. Met een team van 30 man werkt MediaCenter aan totaalcommunicatie oplossingen voor hun klant, van digitaal drukwerk en promotionele artikelen tot complete standbouw. Alles wordt in eigen huis geproduceerd.

De samenwerking tussen VTM en MediaCenter bestaat inmiddels meerdere jaren. Als klant is MediaCenter de afgelopen jaren doorgegroeid van telefonie, vast en mobiel, naar meerdere oplossingen van VTM. Inmiddels is VTM totaalpartner van MediaCenter op het gebied van IT, telefonie en internet.

Marcel van der Wal, accountmanager bij VTM, legt uit hoe dit zo is gegroeid. “De relatie met MediaCenter Rotterdam is over langere periode tot stand gekomen. Enkele jaren geleden zijn we gestart met internetverbindingen en VoIP-telefonie, bestaande uit vaste en mobiele licenties. In 2018 is de eerste stap gezet op het vlak van IT.”

“Wij kregen als IT-afdeling de vraag om het allemaal wat makkelijker te maken.”
Ronald Vesters - System Consultant Mediacenter Rotterdam


Ronald Vesters - System Consultant Mediacenter RotterdamRonald Vesters, System Consultant bij MediaCenter Rotterdam, gaat daar op verder; “Wij werkten met +/- 30 gebruikers op een terminal server. Deze begon aardig vol te raken en was door de jaren heen behoorlijk traag geworden. Ook maakte de overstap op een ander managementsysteem een terminal server minder relevant en door het vele thuiswerken vanwege corona kregen wij als IT-afdeling ook de vraag om het allemaal wat makkelijker te maken. Makkelijker bij de bestanden, meer samenwerken en vergaderen op afstand, eenvoudig (samen)werken op afstand dus.”


Lange adem

“Dit was een traject van de lange adem,” vervolgt Marcel van der Wal. “Op het moment dat MediaCenter de server moest vervangen zijn wij hierover met Ronald in gesprek geraakt. Enerzijds had dat te maken met de life-cycle van bestaande apparatuur en lopende contracten, anderzijds had dat te maken met een uitgebreide en gedegen voorbereiding van het vervangen van de server. Mediacenter is voor een groot deel afhankelijk van de IT-infrastructuur en stond ook voor de overstap naar een nieuw managementsysteem. En vanwege het vele thuiswerken door corona werd om een andere inrichting van de IT gevraagd. Een goede voorbereiding en afweging speelde daarin een grote rol. Uiteindelijk is de overstap en migratie naadloos verlopen.”


Nieuwe HyperV server

Ronald Vesters: “VTM stelde een nieuwe HyperV server voor voor Multipress. Deze zomer hebben we de implementatie van de nieuwe Multipress Server afgerond. Plus de overstap naar de Moderne Werkplek Microsoft365 en lokale shares naar de cloud. We hebben verouderde desktops vervangen door laptops en deze voorzien van VTM Grip, Onedrive en ook heel belangrijk MultiFactorAuthentication. Alle medewerkers hebben nu veilig en direct toegang tot de bestanden op vrijwel alle devices zonder eerst vpn connectie te maken,” aldus Ronald. “Omdat alles is ondergebracht in VTM Grip, is voor mij het beheer van de werkstations en het controleren van de systemen veel overzichtelijker en eenvoudiger geworden.”

“Ronald heeft als IT-verantwoordelijke nu 24/7 ondersteuning op zijn IT-omgeving, waardoor hij meer tijd over heeft voor andere zaken.”


Naast de moderne werkplek en de nieuwe HyperV server is een managed Fortigate Firewall geplaatst en is het volledige beheer van de mail-licenties en van de Microsoft 365 licenties ondergebracht bij VTM. “Zo zijn we inmiddels uitgegroeid tot totaalpartner voor MediaCenter op het gebied van IT, Internet en telefonie,” aldus Marcel van der Wal. “Voor MediaCenter betekent dit dat Ronald Vesters als IT-verantwoordelijke bij de klant, nu 24/7 ondersteuning heeft op zijn IT-omgeving, waardoor hij meer tijd over heeft voor andere zaken.”


Mediacenter Rotterdam


Partners

“Het leuke aan de inmiddels langdurige samenwerking met MediaCenter vind ik dat de klant-leverancier relatie zich echt heeft ontwikkeld tot een volwaardige samenwerking als partners. We nemen elkaar zoveel mogelijk mee in nieuwe ontwikkelingen en we hebben de afgelopen jaren met de mensen van MediaCenter diverse bijeenkomsten geregeld. Ook plaatsen we als VTM op onze beurt weer bestellingen bij MediaCenter. Door de jaren heen heeft de klant kennis gemaakt met veel medewerkers van VTM. Op die manier hebben we vertrouwen gewekt bij de klant, is er sprake van laagdrempelig contact met korte lijnen en weten we wat we aan elkaar hebben.”

Ronald Vesters voegt daar aan toe: “Op het vlak van telefonie en internet waren we al langer tevreden over de samenwerking met VTM. Nu ook onze IT bij VTM is ondergebracht is het fijn om dit onder één dak te hebben bij dezelfde leverancier.”

“Inmiddels werken we nu enkele maanden zeer naar tevredenheid met de nieuwe oplossing. Medewerkers kunnen veel eenvoudiger bij bestanden, vanaf elk gewenst device en locatie. Met VTM Grip is het beheer van de systemen aanzienlijk vereenvoudigd. Op afstand kan ik nu de werkplekken van onze medewerker beheren en de gebruiker helpen bij het installeren of instellen van programma’s, beveiliging en updates.”

Mediacenter Rotterdam - WOWOver MediaCenter 

Grafische producties, promotionele artikelen, signing & lichtreclame, digitale oplossingen en complete standbouw. Het complete plaatje. MediaCenter doet het! Mét WOW-factor.


Kijk voor meer informatie over MediaCenter Rotterdam op youtube.com/watch?MediaCenter

 

Terug naar overzicht

MediaCenter 2

Deel dit artikel via:
9.3

MediaCenter Rotterdam

Deskundigheid: 9
Klantgerichtheid: 9
Communicatie: 10

Tevreden over de samenwerking?

Zeer tevreden

Tevreden over de oplossing?

Zeer tevreden

Beveelt u VTM Groep aan?

Ja

Samenvattend uw totaalervaring:

Prettig en vlot. Het beheer van de systemen is nu veel eenvoudiger.