Missiekritische connectiviteit

“Firecom is leverancier van communicatie apparatuur voor de alarmering van hulpdiensten. Dat betekent dat onze apparatuur altijd moet werken,” aldus Joost Eerland, directeur/eigenaar van Firecom. “Daarvoor werken wij samen met VTM, als preferred supplier van onze simkaarten.”

Inmiddels bestaat de samenwerking tussen beide bedrijven al meerdere jaren. In onderstaande video vertellen Joost Eerland van Firecom en René Broxterman van VTM over deze samenwerking en over de oplossing welke VTM levert aan Firecom.


Missiekritische backup connectie

De communicatie apparatuur van Firecom wordt gebruikt om hulpverleners te alarmeren in noodsituaties. Dat betekent dat de apparatuur altijd moet blijven werken.

Alarmering van hulpdiensten gebeurt in Nederland primair via het P2000 netwerk, maar vanwege de noodzakelijkheid van de connectie moet er een backup mogelijkheid zijn voor de verbinding. Mocht het P2000 netwerk bijvoorbeeld uitvallen, moet er wel gealarmeerd kunnen worden.

De apparatuur heeft sinds een aantal jaar de mogelijkheid om een internetconnectie te maken. Daarvoor maakt Firecom gebruik van de simkaarten van VTM; een uiterst betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke connectiviteitsoplossing voor de communicatieapparatuur.

“Het is voor ons heel prettig dat we in de portal eenvoudig inzichtelijk hebben waar de simkaarten zich bevinden en wat het verbruik en de status is van de simkaart. Dat maakt de oplossing voor ons heel flexibel,” aldus Joost Eerland.


Aanbesteding

“Een door Firecom ‘gewonnen’ aanbesteding was het begin van de samenwerking tussen VTM en Firecom. Na die aanbesteding heeft Firecom gekozen voor VTM als vaste partner voor de connectiviteit en de afgelopen jaren hebben we deze samenwerking steeds verder zien groeien,” aldus René Broxterman van VTM.


Internet Of Things

De connectivieteitsoplossingen van VTM kunnen in verschillende sectoren en bedrijfsprocessen het verschil maken. VTM heeft de techniek en kennis in huis die organisaties op elk bedrijfsniveau een voorsprong geven. Lees meer over VTM; Internet of Things provider.

 

Firecom

 Firecom - Snelle & betrouwbare alarmering en communicatieFirecom is gespecialiseerd leverancier van portofoons, portofoon-netwerken, pagers en oproepsystemen. Firecom levert kritische communicatie apparatuur voor alarmeringssystemen, BHV, industrie, beveiliging, zorg en onderwijs.

 

Terug naar overzicht

Firecom 1

Deel dit artikel via:
10

Firecom

Deskundigheid: 10
Klantgerichtheid: 10
Communicatie: 10

Tevreden over de samenwerking?

Zeer tevreden

Tevreden over de oplossing?

Zeer tevreden

Beveelt u VTM Groep aan?

Ja

Samenvattend uw totaalervaring:

De samenwerking met VTM ervaren wij als zeer prettig. De kwaliteit is hoog en het niveau van service verbaast ons telkens.