Gezonde relatie op basis van vertrouwen

De Beekenkamp Group is een Westlands familiebedrijf, over de hele wereld actief in groenten-, pot- en perkplanten, verpakkingen en chrysanten. Sinds 2014 is VTM leverancier van dataverbindingen en vaste en mobiele telefonie. Een relatie die de standaard klant leverancier verhouding al lang is ontstegen. “We hebben met VTM een gezonde relatie, gebaseerd op vertrouwen, kwaliteit en gezonde mentaliteit”, aldus Nol Schrijvers, Hoofd ICT van de Beekenkamp Group.

ICT afdeling Maasdijk

In Maasdijk huisvest de ICT afdeling van de Beekenkamp Group. Met 11 man worden de verschillende locaties over de wereld aangestuurd op het vlak van ICT. Nol Schrijvers staat aan het hoofd van de afdeling en is continu op zoek naar mogelijke verbeteringen, maar belangrijker nog, tevreden klanten, zowel intern als extern. “Mijn collega’s zijn eigenlijk allemaal interne klanten. Zij werken met wat wij leveren en bedenken op het gebied van ICT en communicatie. Ik vind het belangrijk om continu op zoek te zijn naar de interne klanttevredenheid. Het is uiteindelijk de gebruiker die bepaald of iets goed werkt of niet.”

Juiste klik

“Wij zijn inmiddels 4 jaar klant bij VTM. Wij stonden op het punt om ons contract voor mobiele telefonie te verlengen. Onze leverancier destijds liet hier in mijn ogen steken vallen. In mijn zoektocht kwam ik terecht bij VTM. In de persoon van Raymond Baten begreep VTM waar ik naar op zoek was en wist mijn ‘pijnpunten’ op te lossen. De combinatie met het vertrouwen dat VTM uitstraalde en de juiste klik met Raymond, maakte dat wij toen de keus hebben gemaakt voor VTM. Eerst als leverancier van KPN ÉÉN mobiel en later zijn daar dataverbindingen en vaste telefonie via Telfort Zakelijk bijgekomen.”

Samen voor het beste resultaat

“Het motto bij Beekenkamp is ‘Samen voor het beste resultaat’. Daarmee zorgen we voor kwaliteit en vertrouwen bij onze klanten en partners. Dat geldt ook voor de relaties die wij  aangaan met onze leveranciers. Daarin zoeken wij naar combinaties, waarbij we elkaar verder helpen en samen gaan voor het beste resultaat.”

“Zo ook onze relatie met VTM. Vanaf het begin worden wij begrepen en als we een vraag hebben wordt het opgelost. De relatie is inmiddels al lang niet meer de standaard klant leverancier relatie, maar uitgegroeid tot een gezonde relatie op basis van goed samenspel, kennis van zaken en vertrouwen. Een goede basis voor zowel VTM als voor Beekenkamp.”

“Het moet gewoon werken!”

“Voor ons is het van groot belang dat onze communicatie gewoon goed werkt. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben ook via andere providers geprobeerd, maar dat was geen succes. Een belangrijk onderdeel van onze relatie met VTM is dan ook eigenlijk heel basaal; alles werkt gewoon goed!”

“Wat ook prettig is, wanneer wij bijvoorbeeld onze medewerkers een nieuwe telefoon uitleveren, of in geval van een reparatie, wordt door VTM alles perfect ingeregeld. Zonder dat wij daar omkijken naar hebben. Dat werkt erg prettig. Evenals het gedeeld gebruik maken van een gezamenlijke bundel. Hier is een goede analyse op verbruik aan vooraf gegaan, waardoor enkele key users een abonnement op maat hebben en wij voor de rest geen omkijken hebben naar buiten verbruikskosten.”

“En toen wij een spoedklus hadden met een dataverbinding voor één van onze vestigingen, was één telefoontje naar VTM genoeg. Zij namen de regie in handen en leverde vervolgens alles binnen gestelde termijn op. Hierdoor zijn wij zo beperkt mogelijk ‘uit de lucht’ geweest, wat voor ons als ICT georiënteerde organisatie van groot belang is.”

Verwachting

“ICT zal de komende jaren alleen nog maar belangrijker worden. In zijn algemeen, maar zeker ook voor De Beekenkamp Group. Wij zijn als organisatie continu op zoek naar innovatie en verantwoord ondernemen. ICT en technologische ontwikkelingen spelen daarin een leidende rol.”

“De mobiele telefoon is niet meer weg te denken en de werkplek zal veranderen naar altijd en overal online kunnen zijn/werken. Dit vraagt om andere inrichting van onze ICT-infrastructuur en hoge(re) eisen aan bijvoorbeeld security en privacy. De uitdaging waar wij dagelijks mee bezig zijn. Beekenkamp kan zich ICT problemen niet permitteren. Niet op het vlak van downtime van onze infrastructuur, maar ook niet op het vlak van security issues of imagoschade door bijvoorbeeld een datalek. Ik ben bang dat helemaal uitsluiten helaas niet mogelijk is, maar we doen er alles aan om deze risico’s tot een minimum te beperken.”

“Een stabiele en goede communicatiepartner is daarbij belangrijk. Beekenkamp loopt voorop als het gaat om innovaties en zoekt partners die daar bij passen. Combinaties waarbij goed samenspel aan de basis staat om stappen vooruit te maken. VTM is goed in de integratie van verschillende oplossingen, wat maakt dat zij een compleet pakket aan diensten kunnen bieden. Mijn verwachting is dan ook dat onze relatie nog wel enige tijd voort zal duren.”

De Beekenkamp Group

Beekenkamp Group is een gevestigde naam. In het Westland, maar in hun markt en expertise zeker ook wereldwijd. Dit Maasdijkse familiebedrijf is over de hele wereld actief in groenten-, pot- en perkplanten, verpakkingen en chrysanten.

Met ruim 2.600 medewerkers en een totaaloppervlakte van meer dan 90 hectare aan kassen, levert Beekenkamp uitgangsmateriaal voor de internationale tuinbouw. Jaarlijks betreft dit een productie van meer dan 2 miljard jonge planten.

Al sinds 1951 loopt Beekenkamp voorop als het gaat om innovaties. Van nieuwe trays tot unieke rassen uit de veredelingsafdeling in Maasdijk. Er wordt continu onderzoek gedaan om innovatief te kunnen zijn én te blijven.


Beekenkamp Group, Maasdijk

 

Terug naar overzicht

BKG vs VTM 1

Deel dit artikel via:
8.3

Beekenkamp Group

Deskundigheid: 8
Klantgerichtheid: 9
Communicatie: 8

Tevreden over de samenwerking?

Zeer tevreden

Tevreden over de oplossing?

Zeer tevreden

Beveelt u VTM Groep aan?

Ja