Programmeren voor kinderen

Kinderen zijn de toekomst, maar de wereld van morgen is een andere dan die van vandaag. Kinderen daarin meenemen én op voorbereiden is essentieel.

Voor VTM is die nieuwe wereld (op het vlak van digitalisering) onze dagelijkse bezigheid. Graag pakken wij daarin een voortrekkersrol en als onderdeel van onze succesvolle reeks kennissessies organiseren wij daarom de kennissessie Kinderen Leren Programmeren, op vrijdag 7 februari 2020.

Het project "Kinderen leren programmeren" ligt dicht tegen ons werkveld, past bij de wereld van morgen en is bovendien ook nog eens leuk om te doen. In lijn daarvan organiseren wij deze sessie, speciaal voor kinderen, waarin wij ze de basis van programmeren leren. Voor de kinderen die enthousiast zijn en zich hierin verder willen verdiepen zijn daarna verdiepingsslagen mogelijk in de vorm van vervolg sessies.

Kinderen leren programmeren

We organiseren een middag waarbij we een groep kinderen een basiscursus programmeren geven. We leren de kinderen te programmeren door verschillende problemen op te lossen met het programma Code.org, door spelletjes te maken in scratch en de logische denkwijze achter programmeren te begrijpen.

De sessie wordt gegeven onder bezielende begeleiding van VTM specialisten. Als gastdocent schuift aan, Andre Teunissen, eigenaar van de digiwijzer. Hij geeft onder andere programmeerles op basisscholen aan groep 7 en 8.

De doelgroep is de leeftijd van groep 7/8.
Benodigdheden: Laptop met Chrome/Firefox. Wanneer je dit zelf niet kan verzorgen neem dan contact met ons op.

Praktische Informatie

Locatie: VTM, Honderdland 190, 2676 LT Maasdijk
Datum: Vrijdag 7 februari 2020
15:45 uur      -   Ontvangst en inloop
16:00 uur -   Introductie & opening
18:00 uur -   Afsluiting


Inschrijven

Uw kind inschrijven kan via uw gekoppelde VTM accountmanager of via onderstaand formulier.

Voor optimale interactie organiseren wij deze sessie in kleine setting. Het aantal plekken is daarom beperkt. Deelname is gratis.

Kennissessie Kinderen Leren Programmeren

Deel via:
* verplichte velden