Waaruit bestaat de VTM moderne werkplek?

Afgelopen jaren heeft VTM bij veel organisaties de moderne werkplek geïmplementeerd. Maar wat is die moderne werkplek precies en waar bestaat de moderne werkplek uit?

VTM heeft ervoor gekozen om een selectie uit oplossingen en functionaliteiten samen te voegen tot de moderne werkplek. Erwin den Braber, business consultant IT bij VTM, legt in onderstaande video uit hoe de moderne werkplek van VTM is opgebouwd.


VTM Grip

De moderne werkplek bevat in de basis VTM Grip. Een tooling waarmee wij op afstand zorgen dat al jouw devices veilig kunnen werken en up-to-date zijn. Maar ook op afstand kunnen devices overgenomen worden op het moment dat dat voor een gebruiker gewenst is.

Kijk voor meer informatie over VTM Grip op:
Complete controle over uw IT-omgeving


Microsoft 365

Naast VTM Grip is de basis Microsoft 365. Microsoft 365 is de office functionaliteit die we al jaar en dag gewend zijn. Aangevuld met een aantal functionaliteiten die zorgen voor beter kunnen samenwerken en altijd op afstand, of op wat voor locatie dan ook, te kunnen werken mits er een verbinding beschikbaar is.

De functionaliteiten die daarin zitten zijn Sharepoint, Microsoft Onedrive maar ook Microsoft Teams. Echt een samenwerkingstool waar je met de organisatie en met de afdeling steeds beter kunt samenwerken en kunt communiceren op ieder gewenst moment.

De applicaties draaien ook gewoon op verschillende systemen en devices. Op vaste computer, op laptop, op smartphone en op een tablet. Dus afhankelijk van de functies van een medewerker, kun je allemaal met dezelfde tooling gaan werken.

Kijk voor meer informatie over Microsoft 365 op:
Altijd en overal toegang tot uw bestanden, agenda en e-mail


Enterprise Mobility + Security suite (EMS)

Naast dat Office pakket en die aangevulde functionaliteiten zit er ook een security schil in. Dat is de EMS suite, de Enterprise Mobility + Security suite van Microsoft, waarin veel functionaliteiten zitten die voor een IT organisatie het leven makkelijker maken, maar ook voor de eindgebruiker.

Beveiligen van alle devices, het kunnen wipen van devices ongeacht of het een PC of een smartphone op het moment dat dat nodig is. Op het moment dat iemand uit dienst gaat, kunnen we de zakelijke functionaliteiten van een device afhalen. Ook privé devices. Dit zorgt er voor dat in het kader van de AVG en informatie beveiliging, ervoor zorgen dat die data niet op straat komt te liggen of buiten de organisatie raakt.

Aangevuld heb je als gebruiker ook print functionaliteiten nodig en rechtenstructuur en dat zit allemaal in de moderne werkplek.


Microsoft Power BI

Binnen de moderne werkplek zitten verschillende PowerTools. Één daarvan is Microsoft Power BI.

Power BI zorgt er voor dat er een mooi dashboard gegenereerd kan worden met de KPI’s die voor jouw organisatie van belang zijn en welke nodig zijn om jouw organisatie goed te kunnen sturen. Vanuit diverse applicaties en functionaliteiten kan een koppeling gemaakt worden met dat Power BI dashboard, waardoor je real time inzicht krijgt in jouw organisatie en processen.

Kijk voor meer informatie over verschillende Microsoft Power BI op:
Turn data into opportunity

 

VTM whitepaper Modern WorkplaceMeer weten?

Ben je geïnteresseerd geraakt in de moderne werkplek? En de mogelijkheden voor jouw organisatie? Download de whitepaper van onze website of neem contact op met VTM.

Download ons whitepaper!

 

Terug naar overzicht

VTM Moderne Werkplek Thumbnail Erwin v1

Deel dit artikel via:

Werken hoe, waar en wanneer je wilt

De Moderne Werkplek biedt de juiste tools om beter samen te werken en zonder barrières te werken waar en wanneer je wilt.

Moderne Werkplek

Volgende

Danny Den Hollander NIST framework
Cybersecurity Framework