Continuïteit van jouw bedrijfsvoering verbeteren doormiddel van meerdere verbindingen

High Availability, oftewel een hoge mate van beschikbaarheid, is inmiddels voor de meeste organisaties cruciaal. Hierbij wordt het netwerk ingericht voor het bieden van optimale continuïteit van de bedrijfsvoering.
BGP (Het Border Gateway Protocol) passen we toe om redundantie te creëren op de klantlocatie, waarbij je over minimaal twee verbindingen van eenzelfde service provider (laag 3) beschikt. We kunnen dit op twee manieren inrichten:

Active/Passive:
Bij active-passive opstellingen word één verbinding gebruikt en staat de andere verbinding stand-by. Deze wordt alleen gebruikt in het geval van een storing aan de primaire verbinding.

Active/Active:
Bij active-active opstellingen worden beide verbindingen continue gebruikt en zal bij uitval van de ene verbinding de ander dit overnemen.

Het belangrijkste verschil tussen Active/Passive en Active/Active is de prestatie. Active/active opstellingen hebben tijdens een normale werking de capaciteit van de gecombineerde verbindingen tot hun beschikking. In een active/passive opstelling is de back-up verbinding beschikbaar bij een verstoring.

Kenmerken en vereisten
• WAN 1 en WAN 2 dienen van dezelfde service provider te zijn maar kan wel over twee verschillende koppelvlakken;
• Het Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) draagt zorg voor een failover tussen R1 en R2;
• De inrichting van het NTU of Routing component is afhankelijk van de type access. Wanneer de provider reeds een Network Terminatie Unit (NTU) levert zal VTM hier een Router Unit of Firewall op aansluiten.

Terug naar overzicht

meerdere verbindingen 600x388

Deel dit artikel via:

Kennissessie IT-Security

Een veilige, betrouwbare IT-omgeving is van groot belang voor jouw bedrijfscontinuïteit. Hoe veilig is de IT-omgeving van jouw organisatie? Je komt erachter in de kennissessie IT-Security.

Meld je gratis aan

Het hebben van meerdere verbindingen is cruciaal voor de continuïteit van jouw bedrijfsvoering.

Wilt jouw organisatie zijn continuïteit verbeteren doormiddel van meerdere verbindingen? Voor VTM is dit core business. Laat hieronder jouw gegevens achter en we gaan samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

* verplichte velden