Tips voor beschermen en beveiligen van je mobiele telefoon

Op de meeste smartphones staan contacten, agenda's, e-mails, berichten, foto's en soms zelfs bedrijfsdocumenten. En dat brengt natuurlijk ook gevaren met zich mee. Als je smartphone wordt gestolen ligt je hele leven of zakelijke gegevens op straat.

Maar naast verlies of diefstal zijn er ook andere dreigingen zoals Malware en virussen, persoonlijke gegevens welke via App's verspreid of verzameld worden, en het kwijtraken van gegevens doordat een toestel simpelweg kapot gaat.

Gelukkig is er goed rekening gehouden met deze dreigingen. De mobiele besturingssystemen bevatten vaak een hele hoop handigheidjes om je hiermee te helpen en anders zijn er diverse App's welke hierana kunnen bijdragen. Maar het begint bij jezelf.

Onderstaand diverse Tips & Tricks voor het beveiligen en beschermen van je smartphone en de data die erop staat.

  • Beveilig uw telefoon met een wachtwoord of een persoonlijk identificatienummer (PIN). Stel een code in voor het vergrendelscherm en een andere code voor je simkaart. Vermijd daarbij voor de hand liggende codes zoals 1234.
  • Zorg dat je toestel bij je terug kan komen. Stel een achtergrond in bij je vergrendelscherm met contactgegevens. Als een eerlijke vinder je toestel vindt kan deze door de code van je vergrendeling vaak niet in je toestel komen om contactgegevens of een eigenaar te vinden.
  • Zorg ervoor dat uw telefoon een functie heeft die u helpt uw telefoon te vinden als u deze verliest of als deze wordt gestolen. Schakel bij iOS de App "Find my iPhone", bij WindowsPhone "Find my Phone, of bij Android de dienst "Android Device Manager" in. Met de Apps/diensten kun je je toestel terugvinden, op afstand blokkeren en op afstand wipen.
  • Maak back-ups van je smartphone op je computer, of online in de 'cloud'. Zoals bij Apple's iCloud, Microsoft's SkyDrive en Google's GMail.
  • Let goed op wat voor toestemmingen je verleent: je krijgt vaak de mogelijkheid om het delen van persoonlijke informatie te weigeren bij App's.
  • Voorkom gebruik van foute apps, download altijd vanuit de officiële app store. Tegenwoordig kunnen applicaties bijna alles van het stroomlijnen van uw sociale netwerken tot zappen. Installeer applicaties van een betrouwbare bron, wat voor telefoon u ook hebt.
  • Installeer updates voor uw telefoon. Net zoals op uw computer installeer alle updates voor uw telefoon en voor de applicaties op uw telefoon.

Terug naar overzicht

Deel via:

Blijf op de hoogte!

Meld u aan voor onze maandelijkse business update.