Tijdelijke 4G/5G WAN Connectiviteit

In uitzonderlijke situaties zoals bij verstoringen aan de primaire IP verbinding of uitgestelde levering van nieuwe verbindingen kan het noodzakelijk zijn uw netwerk tijdelijk in te richten op basis van 4G/5G connectiviteit. 

Afhankelijk van de inrichting van uw bedrijfsnetwerk zijn onderstaande standaard dienstvarianten beschikbaar. De door VTM geleverde connectiviteit bied onbeperkt internet verkeer voor een vast bedrag per maand. Deze dient is specifiek bedoeld als “tijdelijke” oplossing en kent derhalve geen minimale contracttermijn. De dienst is maandelijks opzegbaar.

Variant 1 - MikroTik wAP LTE Kit - RBwAPR-2nD&R11e-LTE 

In deze situatie werken wij met de MikroTik wAP LTE Kit - RBwAPR-2nD&R11e-LTE router. De Mikrotik Router heeft een simkaart slot welke voorziet in de 4G connectiviteit. Dit slot wordt in dat geval als Primaire WAN poort ingesteld, uw netwerk wordt op de LAN zijde van de Mikrotik aangesloten. De Mikrotik zal in deze als “Bridge” functioneren richting uw bestaande router.

Variant 2 - MikroTik RB3011 + Huawei 4G modem

In deze situatie werken wij met Mikrotik routers en een Huawei 4G modem. De Mikrotik krijgt op de USB poort het Huawei modem aangesloten. Deze USB poort wordt in dat geval als Primaire WAN poort ingesteld, uw netwerk wordt op de LAN zijde van de Mikrotik aangesloten. De Mikrotik zal in deze als “Bridge” functioneren richting uw bestaande router.

Ad-hoc levering

De levering van tijdelijke 4G WAN connectiviteit is niet vergelijkbaar met de reguliere leveringen van diensten en producten van VTM. In de regel is dit onvoorzien en daarmee niet voorbereid. Systemen welke in uw organisatie worden gebruikt rekenen op een stabiele WAN verbinding welke voorziet in specifieke snelheden, stabiliteit, kenmerken en/of IP adressen. De “ad hoc” te realiseren tijdelijke 4G/5G WAN connectiviteit wijkt in deze af van uw primaire WAN verbinding. Dit brengt extra aandachtpunten met zich mee en zorgt er voor dat VTM geen enkele garantie kan geven op de resultaten welke deze tijdelijke oplossing voor uw organisatie kan realiseren.

In veel gevallen draait alles binnen de organisatie prima over de tijdelijke 4G verbindingen, in andere gevallen zijn er lokale applicatie systemen, mail servers of Voice oplossingen welke niet of beperkt functioneren over de tijdelijke 4G oplossing.

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: