Template aankondiging vervanging OpenVPN profiel voor eindgebruikers

Deze pagina biedt een standaard template voor de aankondiging van het vervangen van het OpenVPN profiel voor eindgebruikers. Het is nadrukkelijk de bedoeling u met dit voorbeeld te inspireren en tot nadenken te zetten over de zaken welke komen kijken bij de informatieverstrekking richting medewerkers. Ieder punt in dit voorbeeld dient u zelf af te wegen en op maat te maken voor uw organisatie.


Van: Senior sponsor Certificaat vervanging uit de klant organisatie 
Aan: Alle betrokken medewerkers 

VOORBEELD AANKONDIGING VERVANGING OPENVPN PROFIEL

Betreft: Aankondiging vervanging OpenVPN profiel / certificaat

Beste collega’s, 
 
Om veiligheidsredenen worden periodiek de certificaten voor toegang tot ons [Naam platform] platform vervangen. Bijgaand ontvangt u het nieuwe OpenVPN certificaat voor [Naam platform] platform .

Voor toekomstige toegang tot het [Naam platform] platform is het noodzakelijk bijgevoegd certificaat te gebruiken.

Waarom? 
Applicaties, IT systemen en netwerk componenten zijn cruciaal voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat wij hier continue aandacht aan geven en dit veilig inrichten. Periodieke vervanging van beveiligingscertificaten is in deze cruciaal.

Wat is een .ovpn bestand?
Afhankelijk van je OpenVPN-provider krijg je of een compleet ovpn-bestand of drie losse bestanden of een combinatie van beide. Die drie bestanden staan uit een ca.crt-bestand (dit is het rootcertificaat van de certificaatautoriteit), een client.crt-bestand (dit is het certificaat voor de client, jouw smartphone dus) en een client.key (de privésleutel voor de client).

Je hebt alle drie de bestanden nodig om verbinding te maken met OpenVPN plus wat instellingen. Veel vpn-providers leveren alle drie ineen in de vorm van een ovpn-bestand, maar dat hoeft dus niet altijd het geval te zijn. Soms krijg je wel een ovpn-bestand, maar wordt er alsnog verwezen naar de losse crt- (soms ook .cert) en key-bestanden.

Hoe en wanneer? 
Het nieuwe .ovpn bestand is per maandag 15 januari om 08:00 verplicht. Tot die tijd heb je de mogelijkheid dit in te stellen. Je kunt dit instellen door de stappen op deze pagina te volgen. Wanneer dit niet succesvol is ingesteld kun je per maandag 15 januari niet meer inloggen op het [Naam platform] platform.

Directe link stappenplan: https://www.vtmgroep.nl/kennisbank/openvpn-certificaat-toevoegen-in-je-openvpn-connect-windows-client

Vragen? 
Mocht je vragen hebben over deze wijziging, aarzel niet om contact met mij op te nemen. 

Met vriendelijke groet, 

Terug naar overzicht

Deel dit artikel via: