Telefoon beveiligen met MDM

In zowel je zakelijk als persoonlijk leven is één telefoon onmisbaar. Daarom is het essentieel om dit toestel net zo goed te beveiligen als onze laptops. Maar waarom doen we dat dan niet? Daar komt Microsoft Defender om de hoek kijken met Mobile Device Management (MDM).

Waarom moet ik mijn telefoon beveiligen? 

Telefoons zijn niet langer alleen communicatiemiddelen; ze bevatten gevoelige bedrijfsinformatie, toegang tot cloudservices en persoonlijke gegevens.  

Stel je eens voor: Wat als je medewerkers zijn toestel verliest? Of wat als een toestel niet voldoet aan de veiligheid restricties, maar toch ten alle tijden toegang heeft tot SharePoint?

Wat is MDM? En waarom heb ik het nodig? 

Microsoft Defender biedt een oplossing voor het beheren en beveiligen van telefoons met MDM. IT-beheerders kunnen nu op afstand configureren, monitoren en beveiligen. Denk hierbij aan het instellen van beveiligingsrichtlijnen en het op afstand wissen van verloren of gestolen apparaten.

Door MDM in te zetten kan jouw organisaties alle endpoints, inclusief mobiele telefoons, centraal beheren en een beveiligingsstandaard handhaven. Hierdoor kan jouw organisatie dreigingen proactief identificeren en afdekken, waardoor de algehele veiligheid van de digitale werkomgeving wordt versterkt.

Ik wil alleen (bepaalde) applicaties beveiligen, kan dat ook? 

In dat geval kan je Mobile Application Management (MAM) inzetten. MAM geeft je controle over bedrijfsgegevens op zowel de privé als zakelijke apparaten van gebruikers. Hiermee kun je regels instellen om te voorkomen dat gebruikers (per ongeluk) bedrijfsgegevens delen op ongeautoriseerde plaatsen. Het zorgt er ook voor dat alleen apparaten die voldoen aan de beveiligingseisen toegang hebben tot zakelijke apps en gegevens.

Lees hier meer over de verschillen tussen MDM en MAM.

Terug naar overzicht

MDM 2

Deel dit artikel via:

Wil je alle belangrijke informatie over MDM en MAM in je mailbox ontvangen?

Download dan hier de MAM / MDM leaflet.

Leaflet MDM-MAM

Advies nodig over welke oplossing het beste past bij jouw situatie?

Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op. 

* verplichte velden