Standaard aanpak phishing simulatie

Een phishing simulatie maakt inzichtelijk in welke mate de medewerkers van een organisatie weerbaar zijn tegen social engineering risico’s, zoals phishing. De phishing simulatie bestaat uit een aantal veelvoorkomende stappen, onderstaand treft u deze aan.

Fase

Toelichting

Type simulatie bepalen.

In deze fase stemmen we af wat voor type simulatie (standaard of maatwerk), wanneer de phishing campagne moet starten, hoe lang deze moet lopen en wanneer we de resultaten zullen verzamelen.

Aanleveren scope van medewerkers

In de eerste fase vragen wij aan u om een lijst aan te leveren (in het door u gewenste digitale formaat) van medewerkers die u wilt toetsen.

De lijst moet minimaal de voornaam en bijbehorend e-mailadres bevatten.

Afstemmen Phishing landingspagina

Indien u hebt gekozen voor een maatwerk phishing assessment maken wij een organisatie (inlog)pagina na, een voorbeeld hiervan is de webmail inlogpagina. In deze fase stemmen wij dit met u af.

Afstemmen Phishing Template

VTM doet een voorstel voor de inhoud van een phishing email. Als u zelf suggesties heeft horen wij dat natuurlijk heel graag.

Uitvoering Phishing Campagne

In deze fase wordt de phishing campagne gelanceerd en waarborgen wij dat de landingspagina werkt en de resultaten verzameld worden.

Opstellen Rapportage

In de laatste fase zullen wij de resultaten samenvatten en opnemen in een rapportage, waar met visuele componenten inzicht wordt gegeven in de mate waarin uw organisatie weerbaar is tegen social engineering aanvallen zoals phishing. Tevens voorzien wij uw organisatie van aanbevelingen.

Persoonlijke sessie

Optioneel bespreken we in een persoonlijke sessie de resultaten, aanbevelingen en kunnen we gezamenlijk een plan van aanpak realiseren om uw organisatie weerbaarder en sterker te maken op het gebied van informatiebeveiliging.

Terug naar overzicht

Deel via:

Cybersecurity

Uw digitale veiligheid is onze core business

De Cybersecurity diensten van VTM faciliteren in het meest veilige gebruik van uw informatie en communicatiediensten.

Cybersecurity van VTM