Q&A uitfasering ISDN1/2 en PSTN meervoudig


1. Welke diensten worden beëindigd per 1 september 2019?

Deze aankondiging heeft betrekking op de dienstverlening voor ISDN1/2-enkelvoudig, ISDN2-meervoudig (meerdere ISDN2 lijnen met een groeps-of doorkiesnummer, ook wel gestapeld ISDN genoemd) en PSTN-meervoudig. Dit heeft GEEN impact op de dienstverlening van PSTN enkelvoudig en ISDN15-20-30.


2. Wat betekent de End Of Life voor deze diensten?

Het traditionele telefonienetwerk bereikt het einde van zijn levensduur. Daarom is besloten om de dienstverlening voor ISDN1-2 en PSTN MV per 1 september 2019 te beëindigen. U kunt uw ISDN telefoonaansluitingen blijven gebruiken zoals u gewend bent tot 1 september 2019. De komende 2 jaar begeleiden wij uw overgang van ISDN naar een toekomst vast alternatief zorgvuldig. U ontvangt hierover regelmatig meer informatie van ons.


3. Voor wie geldt deze aankondiging?

De aankondiging van KPN geldt voor heel Nederland. Dit betekent dat de dienstverlening voor alle ISDN1/2 en PSTN MV klanten in Nederland wordt beëindigd, ongeacht welke aanbieder u heeft. Een overstap met uw huidige producten naar dezelfde dienst bij een andere aanbieder is dus geen alternatief.


4. Kunnen er nog nieuwe verbindingen worden geleverd?

Ja, momenteel worden er nog nieuwe verbindingen verkocht bij KPN Zakelijke Markt. Houd er wel rekening mee dat op 1 september 2019 de dienstverlening eindigt, dus dat de contractduur maximaal 1 september 2019.


5. Wordt de service nog gegarandeerd?

Ja, de huidige service en kwaliteitsnormen worden gegarandeerd tot de genoemde beëindigings- datum van 1 september 2019.


6. Wat betekent dit voor de 'niet-telefonie functionaliteiten' op ISDN en PSTN MV?

ISDN2 wordt nog gebruikt voor toepassingen als pinnen, brandalarmering, inbraakalarming, fax, backup-voorziening etc. Wij zullen samen met u de beste oplossing bespreken voor uw gebruik van de ISDN1/2 en PSTN MV. De meeste toepassingen worden tegenwoordig ook bij KPN EEN geleverd. Voor unieke toepassingen zal een gespecialiseerd team klanten gaan begeleiden naar andere oplossingen.


7. Wanneer wordt u benaderd om over te stappen naar een alternatief?

Wij nemen samen met u de tijd om u goed te begeleiden naar een nieuwe oplossing en u te ontzorgen bij de overstap. U heeft nog ruim 2 jaar de tijd om u voor te bereiden op de beëindiging van ISDN1/2 en PSTN MV. Wij zullen hierover tijdig contact opnemen en informeren. Indien u graag direct stappen wilt maken naar een toekomstvaste oplossing kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via info@vtmgroep.nl of via 0174 52 73 20.


8. Heeft de beëindigingsdatum gevolgen voor reeds afgenomen diensten?

De dienstverlening voor de reeds afgenomen ISDN1/2 en PSTN MV verbindingen blijft gegarandeerd tot het moment van 1 september 2019.


9. Heeft dit ook gevolgen voor ISDN15/20/30?

Nee, de huidige aankondiging heeft hier geen impact op. De hoogcapacitaire ISDN verbindingen met 15, 20 of 30 spraakkanalen blijven.


10. Welke alternatieven zijn er?

Het voornaamste alternatief is een hosted telefonie oplossing, danwel Alles-in-1. Voor uniek klantsituatie kan PSTN enkelvoudig (bijvoorbeeld voor Fax, analoge inbraakalarmering, etc) een alternatief zijn.


11. Wat is PSTN enkelvoudig?

PSTN is de analoge telefoonlijn. De dienst PSTN enkelvoudig blijft gewoon bestaan. Om in de toekomst te kunnen blijven bellen op de analoge telefoonlijn, moderniseert KPN de technische infrastructuur. Dit betekent dat wij oude telefooncentrales vervangen door minicentrales gebaseerd op IP-technologie.

 

Lees ook:

 

Terug naar overzicht

Einde ISDN 3

Deel dit artikel via:

Lees ook

Bellen in de Cloud

Met bellen in de Cloud kiest u voor telefonie op maat. Lees alles over het gemak, de voordelen en de flexibiliteit van bellen in de Cloud in onze whitepaper.

Bekijk whitepaper