Pentesting IT-infrastructuur

Met een pentest proberen wij kwetsbaarheden te vinden binnen de scope van de opdracht en indien wenselijk deze te benutten. Er zijn verschillende varianten van dit type test waarvan we in overleg bepalen welke toegepast dient te worden. In dit artikel word het pentesten van IT-infrastructuur toegelicht.

Elke organisatie bezit IT-infrastructuur om systemen en/of applicaties te laten functioneren. Denk aan firewalls, routers, switches, servers, SQL databases etc. Maar ook uw aanwezige WiFi netwerken, lokale netwerk, desktop computers, laptops en andere aangesloten apparaten.

Met een IT-infrastructuur Assesment, ook wel pentest genoemd, beoordelen wij de staat van uw systemen. Ons doel is om eventuele kwetsbaarheden te vinden, dan wel toegang tot het netwerk en/of systemen te verkrijgen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij dit zeer zorgvuldig doen, uiteraard zonder schade aan uw systemen te veroorzaken.

De veiligheid van uw IT infrastructuur kunnen wij op twee manieren testen;

  1. Externe IT-Infrastructuur assessment (van buitenaf)
    Vanaf het Internet doen wij onderzoek naar het beveiligingsniveau van individuele systemen. Ook worden kwetsbaarheden in de verbinding tussen het netwerk van een organisatie en het internet vastgesteld.
  2. Interne IT-Infrastructuur assessment
    Deze test wordt uitgevoerd vanuit de volgende invalshoeken: een aanvaller of een medewerker met beperkte toegangsrechten heeft toegang gekregen tot uw lokale (WiFi of LAN) netwerk.Aanpak en werkwijze

Terug naar overzicht

Deel via: